back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κ. Μποτόπουλος: Θεσμικό δικαίωμα του διοικητή της ΤτΕ να λέει τη γνώμη του για την προάσπιση της χώρας

Διαβάστε επίσης

Για παραγνώριση της ανεξαρτησίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, και της αντιμετώπισης του από την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και Συνταγματολόγος, Κώστας Μποτόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, τόνισε ότι είναι στο θεσμικό του ρόλο να λέει τη γνώμη του για την προάσπιση της χώρας, και όχι αυτή να γίνεται δεκτή μόνο αν είναι στην κυβερνητική γραμμή. «Σε καμία χώρα δεν νοείται να γίνονται συσκέψεις για το μείζον θέμα των τραπεζών και να μην είναι εκεί ως επικεφαλής ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας. Δεν μπορεί μετά να λέμε γιατί μας επιτίθενται οι αγορές», ανέφερε ο κ. Μποτόπουλος.

Για το θέμα του Χρηματιστηρίου και στις αιτιάσεις της Κυβέρνησης περί στοχευμένης επίθεσης και κερδοσκοπίας, ο κ. Μποτόπουλος τόνισε ότι πράγματι η υγεία των τραπεζών, όπως αποδείχθηκε και από τα τελευταία στρες τεστ, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται για τα κόκκινα δάνεια, δεν δικαιολογούν την επίθεση στις μετοχές των Τραπεζών.

Επεσήμανε ωστόσο ότι, αυτή η συζήτηση περί κερδοσκοπίας δεν είναι περίεργη. «Αυτό λοιπόν είναι το δεύτερο, δηλαδή ότι η Κυβέρνηση παραγνωρίζει και τη λειτουργία της αγοράς, καθώς ολ’ αυτά αποτελούν μέρος της στρατηγικής των funds. Ενα ισχυρό κράτος όμως με εποπτικές αρχές, έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να επέμβει καθοριστικά στέλνοντας το μήνυμα ότι αντιλαμβάνεται ότι γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα