back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Πάνε ξανά να διχάσουν»

Διαβάστε επίσης

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχωρούν, αλλά δεν υποχωρούν. Πάνε να μετατρέψουν τα ερείπια που δημιούργησαν σε παγίδες για το αύριο», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε στελέχη του κόμματός του στην Πρέβεζα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ήπειρο σε υψηλούς τόνους για την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πάνε ξανά να διχάσουν, να δώσουν ψεύτικες υποσχέσεις, να ρίξουν λάσπη – όπως πάντ». «Αλλά εμείς σε όλα αυτά δεν θα πάμε μαζί τους. Γιατί έχουμε τη δύναμη να μην τους ακολουθήσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος υποστήριξε ότι «η έξοδος από το πρόγραμμα είναι ένα ακόμη ψέμα και η επιστροφή στις αγορές μύθος».
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση και για το ζήτημα των τραπεζών διαμηνύοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αντικατοπτρίζουν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Πέραν αυτού όμως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Άρτα υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα πολύ υψηλό πολιτικό ρίσκο στη χώρα», σημειώνοντας ότι «κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να ανακάμψει πραγματικά με Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε από την Πρέβεζα και στο σχέδιο του κόμματός του για τα κόκκινα δάνεια «που ξεπερνούν τα 110 δις, με 6 στα 10 να είναι επιχειρηματικά και 3 στα 10 στεγαστικά» και μίλησε για την ανάγκη μίας «ριζοσπαστικής λύσης» που περιλαμβάνει τέσσερις κινήσεις:
-Τολμηρή διαγραφή χρεών που αφορούν πτωχευμένες επιχειρήσεις και «κουφάρια» δεκαετιών, οι οφειλές των οποίων μόνο θεωρητικά υπολογίζονται.
-Ένταξη των εισπράξιμων οφειλών σε 120 δόσεις σε δύο μέρη, το ένα εκ των οποίων παγώνει μέχρι την αποπληρωμή της τελευταίας ρυθμισμένης δόσης. Με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ.
-Αναγκαστικά μέτρα κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών.
-Επίλυση-εξπρές των 250.000 εκκρεμών υποθέσεων από Μηχανισμό Επίλυσης Διαφορών, με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα