back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απέραντη θλίψη για τον Μάικ Ευαγγελίτση

Διαβάστε επίσης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 38 άφησε ο Μάικ Ευαγγελίτσης από ανακοπή καρδιάς σκορπίζοντας τη θλίψη στο χώρο του μπάσκετ.

Ηταν ένα από τα παραδείγματα αγωνιστικότητας και πίστης, καθώς είχε καταφέρει να κερδίσει τη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Εχασε όμως την πιο μεγάλη μάχη. Την μάχη για την ζωή.

Μια ζωή στην οποία τίποτα δεν του χαρίστηκε. Όλα ήταν δύσκολα και χρειάστηκε κόπο, αγώνα και τεράστια δύναμη για να πετύχει αυτά που ήθελε.

Γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας. Η οικογένειά του είχε ελληνικές ρίζες. Το 1988 κάποιοι Ελληνες μέλη του Πανελληνίου ανακάλυψαν μια σειρά Ελληνοτσέχων αθλητών με τεράστιο ταλέντο και τους έφεραν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους και ένας μικρός 7 χρονών με ύψος 1.60!

Οι άνθρωποι του Πανελληνίου αποφάσισαν να τον κάνουν μπασκετμπολίστα. Ο Μάικ ήρθε στην Ελλάδα με την μητέρα του. Δεν ήρθε στη χώρα μας ως Ευαγγελίτσης, αλλά ως Μίχαλ Μάρεκ, καθώς αυτό ήταν το… κανονικό του επώνυμο. Το Ευαγγελίτσης του το έδωσαν από τον Πανελλήνιο. Εκείνοι τον «βάφτισαν» με άλλο όνομα το οποίο τον ακολουθούσε μέχρι που έκλεισε τα μάτια του.

Είχε αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, με τη μεγαλύτερη θητεία του στον Πανελλήνιο, αλλά και σε Σπόρτιγκ, Άλιμο, Ξάνθη, Σιάτισα, Πανερυθραϊκό, Έσπερο, ΕΑΠ, Ίκαρο Καλλιθέας, Μίλωνα, Ψυχικό, Νίκη Αμαρουσίου, ΓΣ Χαλανδρίου, Ερμή Πειραιά, Πορφύρα και Προμηθέα.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του πέρασε από τα παρκέ στους πάγκους, αλλά αφοσιώθηκε πιο πολύ στο να προπονεί παιδιά.

Ηταν μάλιστα πολύ υπερήφανος για την ενασχόλησή του αυτή και μάλιστα στον Προμηθέα Χαλανδρίου είχε κάνει εκπληκτική δουλειά, οργανώνοντας υποδειγματικά τα τμήματα υποδομής. Δεν ήταν όλα όμως εύκολα.

Η μάχη με τον καρκίνο

Στα 18 του έδωσε την πρώτη μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Είχε κάποιες ενοχλήσεις τότε και αποφάσισε να κάνει εξετάσεις. Η διάγνωση ήταν γροθιά στο στομάχι. Είχε καρκίνο στους αδένες. Εκανε ένα χειρουργείο αμέσως και δεύτερο ένα χρόνο μετά.

Τον Δεκέμβριο του 2017 το πρόβλημα επέστρεψε πάλι και στήθηκε απέναντί του για άλλη μια μάχη. Πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας. Υποβλήθηκε σε βρογχοσκόπηση. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε καρκίνο στις φωνητικές χορδές και πρέπει να μπει ξανά στο χειρουργείο. Φυσικά πάλεψε και βγήκε ξανά νικητής.

Η καρδιά του ωστόσο τον πρόδωσε τα ξημερώματα και σε ηλικία 38 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ενας άνθρωπος που είχε κερδίσει τόσες και τόσες.

Ηταν δεινός ράπερ και είχε λάβει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα συνδυάζοντας τις δυο μεγάλες του αγάπες: Το μπάσκετ και τη μουσική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα