back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Χρυσόγονος στον Αθήνα 9.84: Αν δεν μειωθεί η ανεργία θα έχουμε διαρκείς μειώσεις στις συντάξεις

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι εάν δεν μειωθεί η ανεργία οι συντάξεις θα μειώνονται διαρκώς για τη στήριξη του ασφαλιστικού, εξέφρασε  ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χριυσόγονος  στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Άπλετο φως » με τον Ηλία Κανέλλη, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για τις συντάξεις και τη μη περικοπή τους.

«Η η μάχη για την αποτροπή της μείωσης των συντάξεων είναι μια μάχη όπου είσαι καταδικασμένος να την χάσεις αν την δώσεις μόνος σου» σημείωσε ο ευρωβουλευτής εξηγώντας ότι «στη χώρα μας έχουμε μια μη βιώσιμη σχέση ενεργών εργαζόμενων προς συνταξιούχους, έχουμε πολύ λίγους ενεργούς εργαζόμενους και πάρα πολλούς συνταξιούχους».

«Συνεπώς οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται δεν είναι αρκετές για να στηρίξουν το ασφαλιστικό μας σύστημα.«Η μόνη λύση θα ήταν να ανακτήσουμε την εργασία, να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε οικονομικά. Από 3.700.000 που είναι σήμερα οι εργαζόμενοι στη χώρα μας να φθάσουν τουλάχιστον τα 4,5 εκατ. για να μπορεσουν έστω να κρατηθούν οι συντάξεις στα σημερινά επίπεδα. Διαφορετικά θα έχουμε διαρκείς μειώσεις συντάξεων».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα