back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μετά την Παρασκευή ο ανασχηματισμός στη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Οκτώ μέρες μετά την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός που από εχθές πηγαίνει “από ώρα σε ώρα”, δείχνει τελικά να μεταφέρεται για μετά την Παρασκευή το βράδυ και την επιστροφή του Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την Παρασκευή το βράδυ όποτε και ο πρόεδρος επιστρέφει από το ταξίδι του στην Αρμενία. “Ο πρωθυπουργός συνεχίζει φυσικά κανονικά τις υποχρεώσεις του”, βεβαίωσε μάλιστα το Ελιζέ στην ίδια ανακοίνωση, αφού ο Εντουάρ Φιλίπ καλύπτει από την προηγούμενη εβδομάδα και την κενή θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Συνεδριάζει το παλιό υπουργικό συμβούλιο

Ενώ αυτήν την ώρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για το οποίο ο ίδιος ο Μακρόν είχε υποσχεθεί ότι θα συναντηθεί με τη νέα του σύνθεση, τα αρχικά σχέδια του ανασχηματισμού δείχνουν να έχουν αλλάξει ριζικά. Μέχρι πριν λίγες ώρες, όλοι οι σοβαροί αναλυτές αλλά και οι διαρροές από το πρωθυπουργικό γραφείο έκαναν λόγο για “εξελίξεις τις επόμενες ώρες” ενώ τα μέσα ενημέρωσης έγραφαν και έσβηναν πιθανά ονόματα επόμενων υπουργών.

Ο πρόεδρος επιθυμεί χρόνο

Το Ελιζέ δικαιολόγησε την καθυστέρηση σήμερα λέγοντας ότι “ο πρόεδρος επιθυμεί να πάρει όλον τον απαιτούμενο χρόνο – με ηρεμία, επαγγελματισμό και σεβασμό των προσώπων – για την σύνθεση μίας ομάδας που θα συνδυάζει την συνοχή και την ποιότητα”. “Η ομάδα αυτή θα πρέπει να αντιστοιχεί στις ισορροπίες για τις οποίες δεσμεύτηκε ώστε να συνεχίσει την εφαρμογή του οδικού χάρτη, όπως αυτός παρουσιάστηκε στις 9 Ιουλίου στο Κογκρέσο”, εξηγεί στη συνέχεια η ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει ότι τίποτα δεν έχει διαταράξει την λειτουργία της και έτσι ξεκίνησε κανονικά νωρίτερα το προγραμματισμένο εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στο Ελιζέ το οποίο θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμίν Γκριβό. Αυτήν την συνέντευξη περιμένουν άλλωστε και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, σχολιάζοντας ότι δύσκολα ο εκπρόσωπος θα αποφύγει τις σχετικές με τον ανασχηματισμό ερωτήσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα