back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο «Πρώτος Σταθμός» συνεχίζει το ταξίδι του

Διαβάστε επίσης

Ο «Πρώτος Σταθμός» συνεχίζει το ταξίδι του στην Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου. Μία συλλογή από διηγήματα 30 συγγραφέων, που έχουν κοινό παρονομαστή τη λέξη «Αθήνα» και τον αριθμό «9.84».

Ιστορίες με θέμα την καθημερινότητα, την καλλιτεχνική αναζήτηση, το αστυνομικό μυστήριο, την μεταφυσική ανησυχία. Όλα μοναδικά, όλα ιδιαίτερα, όλα ενδιαφέροντα, από 30 ξεχωριστές λογοτεχνικές πέννες της εποχής μας.

Στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες» στο Παγκράτι, πραγματοποιήθηκε απόψε η παρουσίαση του βιβλίου “Ο Πρώτος Σταθμός – 30 ιστορίες”, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Γενική Διευθύντρια του Αθήνα 9.84, Νόνη Καραγιάννη η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο διήγημά του Μάνου Ελευθερίου και στην συνεισφορά του στον Αθήνα 9.84.

Η επιμελήτρια του βιβλίου και υπεύθυνη ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων «Μεταίχμιο» Ελένη Μπούρα μίλησε για τον κάθε συγγραφέα και αναφέρθηκε σε κάθε διήγημα ξεχωριστά.

Η Ελένη Μπούρα στον Αθήνα 9.84

«Το βιβλίο για τον Αθήνα 9.84 έχει κάνει μία πορεία από το Μάιο μέχρι και σήμερα όπου και γίνεται η παρουσίαση του σε ένα αγαπημένο βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι στις “Πλειάδες”», λέει στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ CITY  η Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων «Μεταίχμιο».

«Το βιβλίο περιέχει 30 διηγήματα από 30 συγγραφείς που ο καθένας χρησιμοποιεί τις λέξεις “Αθήνα” και 984” με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Όσον αφορά τον Μάνο Ελευθερίου και το διήγημά του αναφέρεται στα “Τραγούδια μου” στον 9.84 και τις συνομιλίες που είχε με ακροατές του ραδιοφώνου», λέει η κ. Μπούρα.

«Τα διηγήματα ήταν μία έκπληξη για μένα. Κάθε μία ιστορία είναι ένα στίγμα για την πόλη τη Αθήνας. Ιστορίες πολύ δουλεμένες Ένα βιβλίο διαφορετικότητας. Υπάρχουν υπέροχοι τίτλοι στα διηγήματα. 30 συγγραφείς διαφορετικοί μεταξύ τους όπου και αρκετοί από αυτούς θα βρίσκονται σήμερα στην παρουσίαση».

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα