back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πορεία επιβίωσης της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζομένων στα νοσοκομεία από τον κόμβο των νοσοκομείων Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

Η πορεία θα περάσει από όλα τα νοσοκομεία της Βασιλίσσης Σοφίας, την Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επί της Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στην οδό Αριστοτέλους, στο υπουργείο Υγείας.

Από την πορεία έχουν δημιουργηθεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.  Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία της Βασιλίσσης Σοφίας και από τα δύο ρεύματα.

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της πεντάωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ από τις 8 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα.

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ Της πορείας προπορεύονται δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στην κεφαλή της πορείας οι διαδηλωτές έχουν ένα γιγαντοπανό που έχει ένα τραπέζι πλειστηριασμού με τον πρωθυπουργό να χτυπά το ξύλινο σφυρί κατοχύρωσης και διπλα του να στέκονται οι κύριοι Πολάκης και Τσακαλώτος.

Στο τραπέζι του πλειστηριασμού εμφανίζονται να πωλούνται τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης Γεννηματάς, Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου και από δίπλα προβάλλει το σύνθημα : «Η δημόσια υγεία στο σφυρί».

[su_slider source=”media: 30366,30367,30368,30369″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα