back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον Πειραιά μεταφέρεται το Μουσείο του ΟΣΕ

Διαβάστε επίσης

Στην επισκευαστική βάση του στον Πειραιά πρόκειται να μεταφερθεί το Μουσείου του ΟΣΕ, μετά από απόφαση που ελήφθη κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τη διοίκηση του οργανισμού. Το Μουσείο του ΟΣΕ από τη Λιοσίων, θα φιλοξενηθεί στον χώρο ενός διατηρητέου και ιστορικού κτιρίου γνωστό ως «Ροτόντα», κατασκευασμένο το 1905.

«Η απόφαση του ΟΣΕ για τη μεταφορά του μουσείου στον Πειραιά μάς δίνει την δυνατότητα της άμεσης αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε σχετική δήλωση.

«Το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος προσφέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση καθώς στο κτίριο αποτυπώνεται η αμφίδρομη σχέση της αρχιτεκτονικής μορφής και των χρήσεων, σε συνδυασμό με τις δύσκολες και απαραίτητες για την εποχή τεχνικές λύσεις που αναζητήθηκαν και εφαρμόστηκαν» σημείωσε ο κ. Γαβρίλης και τόνισε πως η μεταφορά του μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτιρίου «θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα