back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ας κινηθούμε» στο Φωκιανό του Ζαππείου

Διαβάστε επίσης

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. πραγματοποίησε σήμερα τις αναβληθείσες (λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών) αθλητικές δραστηριότητες για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Ε.Γ.Α. « Ι. Φωκιανός» στο Ζάππειο.

Στην εκδήλωση που για φέτος είχε σύνθημα « Ας κινηθούμε» συμμετείχαν διακόσιοι μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλήθος αθλημάτων παρουσία Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών , εν ενεργεία διακεκριμένων αθλητών και προπονητών.

Οι αθλητικές δραστηριότητες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων αγωνίσματα Στίβου, Χειροσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ταε Κβο Ντο, Μπάσκετ με αμαξίδιο, Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Τοξοβολία, Χορό κ.ά.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής μάλιστα έκανε σαφές πως θεωρεί σημαντική την ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός και εκτός του σχολείου, προκειμένου να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια στιγμή οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλήματα με τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν και να δουν εάν τους ελκύουν ή αν έχουν ταλέντο να ξεκινήσουν καθημερινή εξάσκηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα