back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και συγκέντρωση έξω από την Ακρόπολη

Διαβάστε επίσης

Παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο από το ΥΠΠΟΑ όσο και από το ΥΠΟΙΚ ότι οι αρχαιολογικοί χώροι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου και της απόφασης του ΥΠΟΙΚ και δεν παραχωρούνται στο Υπερταμείο, η 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Είναι πανελλαδική και αφορά αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ακρόπολη, στην οποία βρίσκονταν και τουρίστες οι οποίοι είτε δεν γνώριζαν για την απεργία, είτε βρίσκονται στην Αθήνα για μια μέρα μόνο και δεν έχουν άλλη ευκαιρία για να τη δουν και να τη φωτογραφήσουν.

Τόσο οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, όσο και τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητούν την ονομαστική λίστα με τα ακίνητα που έχουν δοθεί στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων του υπουργείου πολιτισμού, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, τόνισε ότι «πρέπει να συσταθεί μια διακομματική επιτροπή, στην οποία θα τεθεί το θέμα και οποιοδήποτε κενό προκύψει να λυθεί».

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού

Ωστόσο, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κύριος Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού για να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα