back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο δήμος Αθηναίων δίνει ραντεβού στην πλ. Θεάτρου – Ανοίγουν επτά κλειστά καταστήματα

Διαβάστε επίσης

Ο δήμος Αθηναίων προσκαλεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 19.00, σε ένα μεγάλο πάρτι στην Πλατεία Θεάτρου για την επαναλειτουργία επτά καταστημάτων, που έως σήμερα ήταν κλειστά, στο πλαίσιο της δράσης «Κατάστημα στο κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ².

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων να στηρίξει οικονομικά νέες πρωτότυπες επιχειρηματικές προσπάθειες, με στόχο να ξαναζωντανέψει η εμβληματική πλατεία που βρίσκεται μια ανάσα από την κεντρική αγορά της Αθήνας.

Ανοίγουν επτά κλειστά καταστήματα

“Γιορτάζουμε κάτι καταπληκτικό. Ανοίγουμε 7 καταστήματα κλειστά στην καρδιά της Αθήνας, σε μία περιοχή ευαίσθητη. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΛΗ². Ο δήμος Αθηναίων υποστηρίζει το άνοιγμα των καταστημάτων σε ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας”, δήλωσε η πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων Μαρία Λογοθέτη.

Όπως είπε στην εκπομπή «Ράδιο City» και στην Έλενα Χατζηιωάννου η πλατεία θεάτρου είναι ο πρώτος σταθμός στο πρόγραμμα δράσεων ενώ επόμενος στόχος είναι η Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής.

“Η σωστή χρήση των πόρων και η εξυγίανση των οικονομικών που κάναμε στο Δήμο, επιστρέφει στους πολίτες μέσα από τέτοιες δράσεις. Ανοίγουμε 7 καταστήματα και στόχος μας είναι να μεταμορφωθούν σε χώρους ανοιχτούς, πολυσυλλεκτικούς, εργαστήριών, παραγωγής, σχεδιασμό”, είπε η κυρία Λογθέτη.

Στόχος του δήμου, σύμφωνα με την ίδια, είναι «να τα κρατήσουμε ανοιχτά με την υποστήριξη του Δήμου για 6 μήνες καλύπτοντας ενοίκιο και λειτουργικά κόστη. Δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιες περιοχές της πόλης να δείξουν ότι μπορούν να ξαναζωντανέψουν και με αυτόν τον τρόπο, βοηθούμε τις ομάδες που στηρίζουμε να γίνουν βιώσιμες και να παραμείνουν στους χώρους, χωρίς την υποστήριξη του Δήμου μετά το εξάμηνο».

Στην πλατεία Θεάτρου

Επτά δημιουργικές ομάδες θα επαναλειτουργήσουν για έξι μήνες ισάριθμα κλειστά καταστήματα με την οικονομική στήριξη του δήμου Αθηναίων.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς της πόλης να στεγάσουν τη δραστηριότητά τους στο κέντρο, να πειραματιστούν, να συνεργαστούν, υλοποιώντας ατομικές και συλλογικές δράσεις ανοιχτές για το κοινό, όπως πολιτιστικά δρώμενα, σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια κ.ά.

Την Παρασκευή από τις 19.00, πολλές εκπλήξεις, happenings και DJ sets με μουσικούς παραγωγούς του En Lefko 87,7 περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μοναδική, εορταστική βραδιά στο κέντρο της Αθήνας.

Ξεκινώντας από την επίσημη παρουσίαση των δημιουργικών ομάδων που συμμετέχουν στη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο», που υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων, όσοι βρεθούμε εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ομάδες από κοντά και να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν προετοιμάσει για τη βραδιά των εγκαινίων.

Ποια είναι τα καταστήματα

Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ (Θεάτρου 6)

Μια δημιουργική πλατφόρμα προβολής της αληθινής εικόνας της Αθήνας έρχεται να αναδείξει το αστικό τοπίο, μέσω θεματικών εκθέσεων φωτογραφίας και φωτογραφικά σεμινάρια αστικού αυτοπροσδιορισμού.

Creators of Cosmos (Θεάτρου 6)

Φανταστικά πλάσματα και ήρωες μυθικών κόσμων παίρνουν σάρκα και οστά στο κατάστημα της πρώτης ελληνικής εταιρείας που σχεδιάζει και υλοποιεί παιχνίδια ρόλων φυσικής κλίμακας (live action role-playing games) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

Δύο κοινωφελείς οργανισμοί, η We Need Books και η Challedu, δείχνουν στο κοινό τη δημιουργική συνύπαρξη παιχνιδιών και βιβλίων στο Book&Play, παρέχοντας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης, κοινωνικοποίησης, δημιουργίας και χαράς.

Ο Χώρος (Πλ. Θεάτρου 6-8)

Η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 2009, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην τέχνη. Συναντήσεις, πρόβες, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια, παραστατικές δράσεις πολιτισμού συνθέτουν το πρόγραμμα του «Χώρου».

COCO-MAT.bike (Πλ. Θεάτρου 6-8)

Μοναδικά χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, και ιδιαίτερες αστικές ποδηλατικές διαδρομές περιμένουν τους επισκέπτες στο πρώτο κατάστημα της COCO-MAT.bike στην Αθήνα, έναν ξεχωριστό τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)

Τρεις δημιουργικές ομάδες (metoo, μικρογεωγραφίες, textiles clothing design lab) ενώνουν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας μια πειραματική πλατφόρμα πώλησης αντικειμένων design, αλλά και έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.

Νηρώη (Διπλάρη 5Β)

Η Νηρωή είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία σχεδιάζει και οργανώνει εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πολιτιστικά δρώμενα και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με άξονες τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες, την παιδεία και το φυσικό τρόπο ζωής.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αναβίωση της Πλατείας Θεάτρου σε ένα μοναδικό πάρτι πόλης με πολλή μουσική και εκπλήξεις!

Το πρόγραμμα «Πλατεία Θεάτρου Ξανά»

12 Οκτωβρίου 2018

19:00-20:00 Ανοιχτά καταστήματα (δρώμενα από τις δημιουργικές ομάδες)

19:45 Καλωσόρισμα και παρουσίαση δημιουργικών ομάδων

20:00-24:00 DJ sets με μουσικούς παραγωγούς του En Lefko 87,7

Κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

Παναγιώτης Μένεγος

Κωνσταντίνος Ζουγανέλης

Κατάστημα Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)

Εύα Μπουντούρη

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα