back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η τέχνη των Κοζάκων στο Άλσος Κηφισιάς- 2ο φεστιβάλ «Cossack Art»

Διαβάστε επίσης

To Club of Ukrainian women in Greece (ΜΚΟ «Βορυσθένης») και η ουκρανική κοινότητα της Αθήνας μαζί με τους φίλους εορτάζουν την Αγία Σκέπη την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο Άλσος Κηφισιάς και ώρα 5 μμ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς.

Η Ουκρανική παράδοση του εορτασμού της Αγίας Σκέπης γεννιέται στις εποχές του Ρους του Κιέβου. Η γιορτή απέκτησε την ιδιαίτερη σημασία και το σεβασμό της με το σχηματισμό των Ουκρανών Κοζάκων και με την ίδρυση της Σιτς της Ζαπορίζια και οι παραδόσεις, αυτές χαρακτηρίζουν τη μοναδικότητα της Ουκρανικής κουλτούρας.

Φέτος, στο φεστιβάλ «Cossack Art» μαζί με τις ομάδες ουκρανικών οργανώσεων στην Αθήνα θα παρουσιαστούν χορευτές και μουσικοί από τη Διασπορά της Γεωργίας και της Αφρικής. Με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς θα εμφανιστούν το χορευτικό του Δήμου Κηφισιάς και της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων. Το μουσικό τρίο «Ο κήπος του τραγουδιού», με τη συμμετοχή των δασκάλων του Μουσικού Κολλεγίου του Χάρκοβο, θα τραγουδήσουν γνωστά ουκρανικά παραδοσιακά τραγούδια.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η παρουσίαση της τεχνικής του πολεμικού γκοπάκ από την Bojowy Hopak Warszawa (Πολωνία) της Ομοσπονδίας πολεμικού γκοπάκ.

Επίσης, η παράσταση από τη Maryna Krut, η οποία με τόλμη και βεβαιότητα πειραματίζεται με το λαϊκό όργανο μπαντούρα και καταστρέφει τους μύθους για τον αρχαϊκό του χαρακτήρα. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το ουκρανικό μπαντούρα έχει τις ίδιες ρίζες με το ελληνικό μπουζούκι.

Όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ουκρανική κουζίνα και να απολαύσουν τα έργα Ουκρανών και Ελλήνων χειροτεχνών. Ακόμα και να κερδίσουν το λαχείο.

Ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς» για την ευγενική παραχώρηση χώρου μέσα στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος» για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής.

Διοργανωτές: Club of Ukrainian women in Greece (ΜΚΟ «Βορυσθένης»)

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και του Melissa Network

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα