13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μία καλά σχεδιασμένη τονωτική ένεση στην Πλατεία Θεάτρου

Διαβάστε επίσης

Τις 7 δημιουργικές  ομάδες πολιτών που λειτουργούν  ισάριθμα καταστήματα και φιλοξενούνται σε χώρους που έμεναν κλειστοί για χρόνια, στην Πλατεία Θεάτρου παρουσίασε, στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης  ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
platia_theatrou
Ο δήμαρχος επισκέφθηκε ένα προς ένα τα νέα καταστήματα ,συνομίλησε με τα μέλη των ομάδων αλλά και με καταστηματάρχες της περιοχής.
«Ξαναζωντανεύει η Πλατεία Θεάτρου και σιγά σιγά ξαναζωντανεύει όλη η περιοχή» τόνισε ο κ. Καμίνης. «Ο δήμος κάνει μία πολύ καλά σχεδιασμένη τονωτική ένεση στην περιοχή. Ανοίγει κλειστά μαγαζιά και ενισχύει προσπάθειες δημιουργικών ομάδων τις οποίες έχει επιλέξει με πολύ αυστηρά κριτήρια και οι οποίες θα λειτουργήσουν τα νέα καταστήματα, Ο δήμος πληρώνει το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα για έξι μήνες για να σταθούν στα πόδια τους και μετά να συνεχίσουν μόνοι τους. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη ζωή σε μια πλατεία. που τουλάχιστον από το 2009 περνάει μια μεγάλη κρίση. Είναι μια ιστορική πλατεία με καλλιτεχνικό παρελθόν και αυτό θέλουμε να αναβιώσουμε. Το έργο υλοποιείται με πόρους του δήμου. Πρόκειται για μια απόπειρα που θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα αλλά και την ασφάλεια της περιοχής. Η καλύτερη αστυνόμευση είναι το φως και η ζωή» επεσήμανε ο κ. Καμίνης.
platia_theatrou

Τα εγκαίνια

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων καταστημάτων  και θα ακολουθήσει μια εορταστική βραδιά για την αναβίωση της ιστορικής αυτής πλατείας.
Η λειτουργία των 7 νέων καταστημάτων, με άξονα τον πολιτισμό, εντάσσεται στη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ2 που χρηματοδοτεί ο δήμος Αθηναίων.
platia_theatrou
Καλλιόπη Ασλανίδου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα