back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ντοματόσουπα με ζυμαρικό ή Ντοματόρυζο και τυρόπιτα γυμνή

Διαβάστε επίσης

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή της σούπας, ο χειμώνας της βαριάς, της καυτερής, εμείς σήμερα θα φτιάξουμε όμως μια ελαφριά, μιας και βαδίζουμε ακόμη σ ένα καλοκαιρινό φθινόπωρο…

Έχουμε και λέμε… βάζουμε στο μούλτι τρεις φρέσκιες ντομάτες και τις αλέθουμε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις αλεσμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε με νερό και λίγο λάδι, φυσικά αλάτι και πιπέρι, αν το θέλετε λίγο πιο πικάντικο, ρίχνετε μια ξερή κόκκινη πιπεριά και όταν τελειώσει το φαγητό την βγάζετε και την πετάτε.

Αφήνουμε να βράσουν περίπου ένα τέταρτο, τότε ρίχνουμε το κριθαράκι, το αστράκι, η όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή, γιατί κολλάει η και φουσκώνει.

Αν θέλετε την σούπα αραιή, θα βάλετε μια κανονική ποσότητα κριθαράκι, συνήθως σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού, εγώ βάζω πάντα ενάμιση γιατί μ αρέσει να είναι πηχτή η σούπα.

Αφήνουμε να βράσει περίπου είκοσι λεπτά και είναι έτοιμη.

Η σούπα είναι καλύτερη αν μείνει μετά το βράσιμο καμιά ώρα.

Να λοιπόν που μπορούμε να φάμε ωραιότατα, ελαφρά, νόστιμα και υγιεινά.

Πίτα «γυμνή» με φέτα και μαλακό κίτρινο τυρί…

Αυτές οι πίτες οι… γυμνές, είναι η εύκολη λύση της μιας ώρας, όσο κάνει δηλαδή για να ψηθεί στο φούρνο.
Είναι εξαιρετικά γευστικές και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις… ντυμένες πίτες.

Αν την συνοδεύσετε με μια ωραία σούπα η μια πλούσια σαλάτα, θα έχετε ένα πλήρες γεύμα και πολύ γρήγορο.

Ας την φτιάξουμε λοιπόν… Ανάψτε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε…

Θα χρειαστούμε μισό κιλό φέτα, μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι γάλα, ένα μεγάλο μπολ μαλακό τυρί τριμμένο, δυο ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως και λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό, δυο αυγά και λίγο πιπέρι, αν σας πάει μπορείτε να βάλετε και λίγο δυόσμο, ξερό η φρέσκο.
Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά καλά, αφού έχετε θρυμματίσει την φέτα, εκτός από το αλεύρι που θα το ανακατέψετε τελευταίο για να ενσωματωθεί καλά.

Τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά και μόλις γίνει όλο αυτό ένας ωραίος χυλός, θα τον αδειάσετε σ ένα λαδωμένο ταψάκι και θα ψήσετε την πίτα όπως είπαμε μια ώρα περίπου, αλλά θα δείτε εσείς.

Πασπαλίστε την με λίγο σουσάμι και απολαύστε τη…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα