back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προϊόντα για καλό σκοπό στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Μία κίνηση με «σοφό σκοπό» απέκτησε στέγη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Πρόκειται για την «Γωνιά των παραγωγών» της Wise Greece που άνοιξε στη Δημοτική Αγοράς Κυψέλης.

Η «Γωνιά των παραγωγών» αποτελεί ένα από τα 8 καταστήματα με κοινωνικό αντίκτυπο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, που δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να βρίσκουν εκλεκτά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Παράλληλα το κέρδος από την πώληση των προϊόντων μετατρέπεται σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων και ιδιαίτερα για το 6ο Διαμέρισμα στο οποίο ανήκει η Κυψέλη.

wise_greece

Η Wise Greece

Η Wise Greece είναι μη κερδοσκοπική κίνηση. Ξεκίνησε πριν περίπου 4,5 χρόνια να προωθεί τα προϊόντα των παραγωγών σε δίκτυα πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βοηθώντας τους να αναπτυχθούν και να είναι βιώσιμοι, ενώ παράλληλα μετατρέπει το κέρδος από την πώληση των προϊόντων σε τρόφιμα για συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία, ορφανοτροφεία και οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

wise_greece

30 τόννοι τρόφιμα

«Στα 4,5 χρόνια της λειτυργίας μας έχουμε αγοράσει και διαθέσει 30 τόννους τρόφιμα σε κοινωνικές δομές της χώρας» λέει στον Αθήνα 9.84 η Μελίνα Ταπραντζή, πρόεδρος της Wise Greece. «Πρόκειται για τρόφιμα που αγοράστηκαν ένα προς ένα ανάλογα με τις ανάγκες των δομών. Παράλληλα βοηθάμε τους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή εξάγουμε τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στην κίνησή της Wise Greece σε 8 χώρες του εξωτερικού και αυτό που παρατηρούμε είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων καταναλωτών για τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική διατροφή. Τα ψάχνουν μανιωδώς» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Ταπραντζή.

wise_greece

Προϊόντα

Στις γωνιές της Wise Greece και στην νέα της στέγη στη Δημοτική Αγοράς Κυψέλης μπορείτε να προμηθευτείτε: Αλάτι αρτοσκευάσματα γλυκά ζυμαρικά, μέλι, ελαιόλαδο σάλτσες καλλυντικά κρασιά μπαχαρικά μαρμελάδες σαπούνια δημητριακά και και άλλα εξαιρετικής ποιότητας «προϊόντα για καλό σκοπό».

Ταυτόχρονα, επιλεγμένοι παραγωγοί δημιουργούν αποκλειστικές σειρές προϊόντων για τη Wise Greece, εκ των οποίων 10 έχουν τιμηθεί και με ανώτερα βραβεία γεύσης, όπως το διεθνές Great Taste Award.

wise_greece

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα