back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δέκα προτάσεις για την πρωτοβάθμια υγεία, διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά

Διαβάστε επίσης

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής πριν να είναι αργά», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Ημερίδας του ΚΙΝΑΛ, για την Πρωτοβάθμια Υγεία, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Το ΚΙΝΑΛ χτυπά την καμπάνα της κοινωνικής αφύπνισης. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Χρειάζεται συνεννόηση και προοδευτικό σχέδιο», πρόσθεσε εμφατικά η κα Γεννηματά και πρόσθεσε ότι: «Ο πρώτος στόχος είναι η αλλαγή της συμφωνίας Τσίπρας δηλαδή αποκλιμάκωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3, 5 στο 2%, ώστε να υπάρξουν κίνητρα για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνουν μια καρικατούρα δικομματισμού χωρίς να αγγίζουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου».

Χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα του Πάνου Καμμένου στο εξωτερικό που εκφράζει διαφορετικές απόψεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, με τον πρωθυπουργό να μην αντιδρά για να μην πειράξει το ακροδεξιό τους συμπλήρωμα.

Η Φώφη Γεννηματά, περιέγραψε ως ύψιστη προτεραιότητα τις δέκα προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Υγείας:

1) Κέντρα Υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.
2) Τοπικά Δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα
3) Έμφαση στην πρόληψη.
4)Ευρεία χρήση της Τηλεϊατρικής, με ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου και e-health υπηρεσίες.
5) Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ)
6) Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα Φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση της εισφοράς για υγεία στις επικουρικές Συντάξεις
7) Νέο σύστημα στην συνεχή Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση των ιατρών υπό τον έλεγχο του ΚΕΣΥ και στην εξειδίκευση τους, με στόχο να μείνουν στην χώρα οι υψηλής ποιότητας νέοι γιατροί που σήμερα φεύγουν στο εξωτερικό.
8) Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας
9) Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής στελεχών στο ΕΣΥ. Δημόσιες Προκηρύξεις με διαφανή κριτήρια.
10) Αποκέντρωση του Συστήματος.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα