back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο 4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή 14/10

Διαβάστε επίσης

Σήμερα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στην Νέα Σμύρνη όπου εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρους 7.000 δρομείς.

Όπως σημειώνει ο δήμος Ν.Σμύρνης, ο αγώνας αναδεικνύεται σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και αποτελεί τον μοναδικό αγώνα που είναι αφιερωμένος στις αλησμόνητες πατρίδες.

Ο αγώνας διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης, με την υποστήριξη του Πανιωνίου ΓΣΣ και της Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού, τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης και υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του αθλητικού σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στο πρόγραμμα του 4ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, υπάρχουν αγωνίσματα 2,5 χλμ., 5 χλμ. και 10 χλμ.

Οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο μπροστά στην Πλατεία Νέας Σμύρνης (άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου)επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου και περικλείουν εσωτερικά 7 Σταθμούς ΤΡΑΜ.

Για να συμμετάσχει κάποιος στα 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του και στα 10 χλμ., το 15 ο έτος, ενώ στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ., μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

Παράλληλα έχει θεσπιστεί το βραβείο του «δρομέα πνεύματος»  το οποίο φέτος θα απονεμηθεί στον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό και στον σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Τάκη Παπαγιαννίδη.

Αξίζει να τονιστεί, ότι λόγω της φύσης του αγώνα που διεξάγεται για να θυμίζει σε όλους τις χαμένες πατρίδες αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή το 70% των εσόδων από τις εγγραφές, να διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα στην ACTIONAID και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Διακοπή της κυκλοφορίας του Τραμ στο τμήμα «Παναγίτσα- Σύνταγμα» θα υπάρξει την Κυριακή (14 Οκτωβρίου), από 07:00 έως 14:00, λόγω της διεξαγωγής του «4ου αγώνα δρόμου Ιστορικής Μνήμης» στην περιοχή της Νέας Σμύρνης (επί της Ελευθερίου Βενιζέλου).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα