back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι σοσιαλιστές αποχαιρετούν τα γραφεία τους στην οδό Σολφερίνο

Διαβάστε επίσης

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα παρέδωσε και επίσημα τα κλειδιά των ιστορικών του γραφείων στο κέντρο του Παρισιού και ετοιμάζεται για μετακόμιση.

Τέλος εποχής για τα γραφεία του Μιτεράν 

Τα εντυπωσιακά χαμηλά ποσοστά των Γάλλων Σοσιαλιστών (PS) στις τελευταίες προεδρικές εκλογές δεν έφεραν μόνο την πολιτική κρίση στο κόμμα αλλά και την οικονομική. Στις 19 Δεκεμβρίου 2017 ανακοινώθηκε επίσημα ότι τα ιστορικά γραφεία της έδρας του PS στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού βγαίνουν προς πώληση καθώς είναι πλέον πολύ μεγάλα και πολύ ακριβά για το νέο μέγεθος του κόμματος.

Η έδρα της οδού Σολφερίνο αγοράστηκε από τον ίδιο τον Φρανσουά Μιτεράν στην ιστορική του νίκη το 1981, όταν για πρώτη φορά σοσιαλιστής εκλέγονταν πρόεδρος της χώρας. Το σύνολο των γραφείων έχει έκταση περίπου 4.000 τετραγωνικά μέτρα και απλώνεται σε τρία κτήρια.

Πουλήθηκαν για 45,5 εκατομμύρια ευρώ

Ο νέος γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι η έδρα του κόμματος θα μεταφερθεί στο Ιβρί, ένα παραδοσιακά κομμουνιστικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η εγκατάσταση στα νέα αυτά κτήρια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες. Μάλιστα ο Φορ με την ευκαιρία, είχε μιλήσει τότε για την ανάγκη “ρήξης με το παρελθόν” ενώ είχε υπογραμμίσει την ανάγκη το κόμμα να “ξαναβρεί τις λαϊκές του ρίζες”.

Τα γραφεία της οδού Σολφερίνο πωλήθηκαν έναντι 45,5 εκατομμυρίων ευρώ και ανήκουν πλέον σε γνωστό όμιλο πολυκαταστημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος αγοράς των νέων γραφείων κόστισε μόλις 7 εκατομμύρια μαζί με τις εργασίες ανακαίνισης.

Η μετακόμιση

Η μετακόμιση ξεκίνησε ήδη από την Παρασκευή και στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από την εκκένωση των γραφείων.

https://twitter.com/bertranddj1/status/1050703447442501632

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα