back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πίτα «γυμνή» με τραχανά και βραστό μπρόκολο

Διαβάστε επίσης

Αυτές οι πίτες οι… γυμνές, είναι η εύκολη λύση της μιας ώρας, όσο κάνει δηλαδή για να ψηθεί στο φούρνο, είναι εξαιρετικά γευστικές και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις… ντυμένες πίτες.

Ας την φτιάξουμε λοιπόν

Ανάψτε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε…

Θα χρειαστούμε μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι του κιλού, ένα πακετάκι ξυνομυζήθρα 350 γρ περίπου, μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι γάλα, ένα ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ένα ποτήρι τραχανά, δυο αυγά, λίγο πιπέρι, λίγο δυόσμο ξερό η φρέσκο, ότι έχετε, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει η ξυνομυζήθρα και το γιαούρτι, θα χρειαστούμε επίσης λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα.

Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά καλά, εκτός από το αλεύρι και τον τραχανά που θα τα ανακατέψετε τελευταία, πρώτα το αλεύρι και μετα τον τραχανά.

Τα ανακατεύετε όλα λοιπόν πολύ καλά και μόλις γίνει όλο αυτό ένας ωραίος χυλός, θα τον αδειάσετε σ ένα λαδωμένο ταψάκι, πασπαλίστε τον με λίγο σουσάμι και θα ψήσετε την πίτα όπως είπαμε μια ώρα περίπου, μέχρι να κάνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από πάνω και είναι έτοιμη, η γεύση του τραχανά που ξινίζει δίνει υπέροχη γεύση σ αυτήν την πίτα…

Συνοδεύουμε την πίτα με βραστό μπρόκολο

Και το γλυκό της εβδομάδας… κέικ μπανάνας

Σήμερα λέω να φτιάξουμε ένα ωραιότατο κέικ, με τις μπανάνες που δεν φάγαμε και μας μαυρίσανε λίγο απ έξω, για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.

Ξεκινάμε…

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τρία αυγά, δυο βανίλιες, ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τον πολτό από τις μπανάνες που θα βάλουμε στο μούλτι για να πολτοποιήσουμε, με λίγο κονιάκ μαζί.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχω πάψει να χρησιμοποιώ βούτυρο για τα κέικ μου και χρησιμοποιώ πάντα λάδι, σας διαβεβαιώνω δε,  ότι είναι υπέροχα και πολύ υγιεινά!!

Σε μια λεκάνη λοιπόν, ρίχνουμε την ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν ασπρίσουν, μετά ρίχνουμε τα αυγά  και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.

Αμέσως μετά ρίχνουμε τον πολτό από τις μπανάνες με το κονιάκ μαζί και συνεχίζουμε να χτυπάμε… Ανακατεύουμε μετά μέσα στο αλεύρι τις βανίλιες και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μείγμα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός, μέχρι να ρίξουμε όλο το αλεύρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Έχουμε ελαφρώς λαδώσει την φόρμα μας κι ας είναι αντικολλητική, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου.

Το κέικ είναι έτοιμο, όταν του κάνουμε μια μαχαιρά και η λάμα του μαχαιριού βγει καθαρή, παλιό κόλπο!!! Αναποδογυρίζουμε το κέικ προσεκτικά από την φόρμα στην πιατέλα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα