back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος για πΓΔΜ: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συγκυβέρνηση»

Διαβάστε επίσης

«Όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, θα τοποθετηθώ υπεύθυνα. Όμως όταν έρθει αυτή προς ψήφιση, πρέπει να υπάρχει η δέσμευση πως την επομένη της ψήφισης της, θα πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συγκυβέρνηση. Δεν μπορεί να κοροϊδεύουν άλλο τον λαό», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στην  εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, χαρακτήρισε καλή τη συμφωνία και πρόσθεσε πως είναι αυτό που επιζητούσαμε, το erga omnes, ωστόσο υπάρχουν αδυναμίες, όπως τα θέματα της ιθαγένειας και της γλώσσας, και θα περίμενε κανείς η Κυβέρνηση να τοποθετηθεί σε αυτά με μεγαλύτερη γενναιότητα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε, πως η εικόνα της Κυβέρνησης είναι γελοία, ότι υπάρχει απίστευτη διγλωσσία, και επισήμανε πως ο Πρωθυπουργός, μετά τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ, θα έπρεπε να τον αποπέμψει από το υπουργείο Αμυνας.

Σε ερώτηση αν διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δήλωσε πως δεν μπαίνει σε τέτοιες λογικές «Πιστεύω σε αυτό το εγχείρημα της δημιουργίας της μεγάλης κεντροαριστεράς, εκεί δεν μπαίνουν προσωπικές επιλογές. Τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία. Ούτε διεκδικώ, ούτε παζαρεύω».

Μάλιστα με αφορμή και τη δήλωση Πολλάκη στην Κεντρική Επιτροπή, δήλωσε πως δεν μπορεί Υπουργός να λέει ότι πρέπει να βάλει την αντιπολίτευση στη φυλακή, αντί να λέει πως θα μπουν εγκληματικές οργανώσεις στη φυλακή, όπως η Χρυσή Αυγή. Αυτό είναι πρωτοφανές, γι αυτό και πρέπει να πετύχει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, πρέπει να παίξει ρόλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα