back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Του καιρού τα μυστικά» – Διαδραστική έκθεση μετεωρολογίας

Διαβάστε επίσης

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα με την επιστημονική ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr , σχεδίασαν τη διαδραστική έκθεση «Του καιρού τα μυστικά» με θέμα τα καιρικά φαινόμενα και την επιστήμη της Μετεωρολογίας.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα μετεωρολογικά όργανα και τον τρόπο λειτουργίας τους, την εξέλιξη της Μετεωρολογίας από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα, την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και την κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η διαδραστική έκθεση συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόπο προστασίας από αυτά, ενώ επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr θα βρίσκεται στο χώρο ώστε να εξηγεί τα εκθέματα, να οργανώνει την πραγματοποίηση των πειραμάτων και να συζητά τις απορίες των μαθητών και των επισκεπτών.

Η έκθεση που διοργανώνει ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας, λαμβάνει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», στην Ελευσίνα και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του ομίλου ΤΙΤΑΝ στις περιοχές δραστηριοποίησής της.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ενώ η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό και τα σχολεία της περιοχής έως τις 23 Δεκεμβρίου 2018.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα