back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εισβολή φοιτητών στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Διαβάστε επίσης

Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό βίας και ανομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης. Λίγο μετά τις 9, ομάδα περίπου 40 φοιτητών εισέβαλε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, όπου μόλις είχε ξεκινήσει συνεδρίαση της Συγκλήτου, εγκλωβίζοντας για σχεδόν μίαμιση ώρα περίπου 30 πανεπιστημιακούς καθηγητές και μέλη της Συγκλήτου.

Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, ζητούσαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να ανασταλεί η διάσπαση του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας και να μην συζητηθεί η κατάληψη του Ρουβίκωνα σε αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής.
Οι φοιτητές λίγο μετά τις 11 αποχώρησαν, αφού προηγουμέως αξίωσαν τη διεξαγωγή νέας, έκτακτης, συνεδρίασης την Παρασκευή. Πάντως η συνεδρίαση της Συγκλήτου ματαιώθηκε, ενώ να σημειωθεί ότι ο πρύτανης του Ιδρύματος Αθανάσιος Δημόπουλος απουσίαζε.

Μέλη της Συγκλήτου, μετά την αποχώρηση των εισβολέων έκαναν λόγο κάνουν λόγο για «παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου με απειλή χρήσης βίας» από φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να «συμφωνούν με την κατάληψη πανεπιστημιακού χώρου από μέλη του Ρουβίκωνα, που ανήκουν σε μη ταυτοποιημένη φοιτητική οργάνωση, άρα δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν χώρους των πανεπιστημίων».

ΠΟΣΔΕΠ για Ρουβίκωνα

Αναφορικά με την κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής Σχολής από μέλη του Ρουβίκωνα, το συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών καθηγητών κάλεσε την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της» και ζήτησε την άμεση αποχώρηση της ομάδας από τη Σχολή.
Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί επίσης τα αρμόδια όργανα «να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς», καθώς και «να αποδοθούν πίσω στα Πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα».
«Καλούμε τα πανεπιστημιακά όργανα να αντιδράσουν θαρραλέα, και με τη στήριξη όλης της κοινότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να μην εδραιωθεί στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και τα άλλα Ιδρύματα ένα καθεστώς ανομίας. Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα επιδοκιμάζουμε και υποστηρίζουμε την αποφασιστική στάση της Κοσμητείας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα