back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας

Διαβάστε επίσης

Οργή των αστυνομικών υπαλλήλων μετά από την επίθεση ομάδας περίπου 50 αγνώστων, με βόμβες μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε ημιφορτηγό της αστυνομίας, τρία υπηρεσιακά οχήματα και σε πέντε ΙΧ αυτοκίνητα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στις 11:45 π.μ. θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. Ομονοίας. Σε ανακοίνωση κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα.

Στην ανακοίνωσή της  η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αναφέρει:

“Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον “σουλάτσαραν” ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιες (οι πεζές) και έγιναν πράξη”.

Πολιτικές αντιδράσεις

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την ΝΔ. «Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή!!!! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλίσει», σχολιάζει με ανάρτησή του στο twitter o βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για ανοχή της κυβέρνησης στους κουκουλοφόρους, κάνει λόγο εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς» προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στο ΑΤ Ομόνοιας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκή πάλη και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να συκοφαντήσουν τους αγώνες του λαού και να επιβάλουν κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής».

Το ΠΟΤΑΜΙ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση στο Α/Τ Ομόνοια και σημειώνει ότι υπάρχει γενικευμένη εικόνα ανομίας:

“Η ανοχή αποθρασύνει. Μετά τις επιθέσεις σε πρεσβείες και υπουργεία, κουκουλοφόροι επιτίθενται τώρα και στα πιο κεντρικά αστυνομικά τμήματα, όπως αυτό της Ομόνοιας. Η χώρα μοιάζει ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις διαθέσεις συμμοριών. Η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποί της, λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις. Η πολιτική ηγεσία δείχνει απρόθυμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η εικόνα γενικευμένης ανομίας δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες. Αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τώρα, οι συνέπειες για την κοινωνία θα είναι ολέθριες και θα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές. ‘Οταν οι αστυνομικοί νιώθουν ανασφαλείς, πώς θα νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;”

Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων κ.Γ.Καμίνη :

“Η επίθεση κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας αποτελεί πρόκληση. Η έλλειψη αποτελεσματικού σχεδίου και αποφασιστικότητας, καθώς και το πνεύμα διάχυτης ατιμωρησίας έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής των κατοίκων και της πόλης.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι οι μολότοφ, σε σχεδόν καθημερινή βάση, στην Τοσίτσα, το αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη είναι μέρος της κανονικότητας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς¨.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα