back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας»

Διαβάστε επίσης

«Εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Εξερχόμενος από το Αστυνομικό Τμήμα (το οποίο δέχθηκε χθες επίθεση), ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αναλυτικά τα εξής:

«Εκφράζουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχοποιούνται καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες. Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια. Υποσχόμαστε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα θα παταχθούν την επόμενη κιόλας ημέρα που θα μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Έπρεπε να γίνει αυτή η επίθεση για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και να έρθει επιτέλους στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Περιμένουν να καούν κάποιοι αστυνομικοί για να ευαισθητοποιηθούν και να έρθουν εδώ».

Γεροβασίλη: «Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά»

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αποχωρώντας από το ΑΤ Ομόνοιας, το οποίο δέχθηκε χθες επίθεση από αντιεξουσιαστές.

Όταν ρωτήθηκε η κ. Γεροβασίλη για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός.

Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός κατά την άφιξή της δέχθηκε αποδοκιμασίες από τους αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την «δολοφονική επίθεση εις βάρος τους».

Γεννηματά: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Η Πρόεδρος  του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση της με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων απευθυνόμενη στην κυβέρνηση τόνισε μεταξύ άλλων «κάντε επιτέλους κάτι, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια τους. Ολόκληρες περιοχές είναι παραδομένες στη βία, στην ανομία και στην εγκληματικότητα. Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα ξεπερνά κάθε όριο. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στηρίζουμε το έργο τους».

Θεοδωράκης: «Δευτερεύον και τριτεύον θέμα η ασφάλεια για την κυβέρνηση»

Με τη σειρά του ο  Σταύρος Θεοδωράκης προέβει σε δηλώσεις για το θέμα της επίθεσης στο ΑΤ Ομονοίας.
«Δυστυχώς, για την κυβέρνηση η ασφάλεια στους δρόμους και στις γειτονιές ήταν, είναι, και φοβάμαι ότι θα συνεχίσει να είναι ένα δευτερεύον, ένα τριτεύον θέμα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεκίνησαν φλερτάροντας με κάθε είδους μπαχαλάκηδες και σήμερα αδυνατούν να συγκρουστούν με τις μικρές και μεγάλες συμμορίες που χτυπούν όποιον θέλουν, όπου θέλουν – πότε με καλάσνικοφ και πότε με μολότοφ.
Δεν θα γίνουμε όμως μια κοινωνία ζούγκλα. Οι λογικοί – προοδευτικοί πολίτες και πολιτικοί, δεν θα το επιτρέψουμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα