back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Πομπέο στην Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο έφτασε στην Σαουδική Αραβία, όπου συναντάται με τον Βασιλιά Σαλμάν για την υπόθεση εξαφάνισης και φερόμενης δολοφονίας του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραδεχτεί πως ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, όμως σε αυτή την περίπτωση θα αποδώσει τον θάνατό του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια ανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, των «New York Times» και της «Wall Street Journal».

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το Ριάντ προτίθεται να επιρρίψει την ευθύνη για τον φόνο του βετεράνου δημοσιογράφου και την συγκάλυψή του σε ορισμένα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, τα οποία θα κατηγορηθούν ότι έδρασαν αδιαφανώς και ερήμην του Ριάντ.

Αυτό σημαίνει πως θα προστατεύεται πλήρως η βασιλική οικογένεια, η οποία έως τώρα αρνείται κατηγορηματικά κάθε γνώση της τύχης του Κασόγκι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επικρίνει τις πολιτικές του συντηρητικού βασιλείου μέσω της στήλης του στην «Washington Post».

Το ρεπορτάζ δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το CNN προειδοποιεί δε πως η σαουδαραβική κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει γραμμή τις επόμενες ώρες.

Το απόγευμα τούρκοι και σαουδάραβες αξιωματούχοι έκαναν από κοινού αυτοψία στις εγκαταστάσεις του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Η Άγκυρα εκτιμά πως ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε στο κτήριο.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι ενήμερος για την πληροφορία αυτή, πρόσθεσε ωστόσο ότι «ουδείς γνωρίζει» εάν αυτή είναι η επίσημη εκδοχή.

Ο Τραμπ έκανε αυτό το σχόλιο απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Πολιτεία Τζόρτζια, όπου επιθεώρησε τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας «Michael».

Νωρίτερα, στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι «ανεξέλεγκτοι δολοφόνοι» ενδέχεται να ευθύνονται για τον θάνατο του αντιφρονούντα Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 2 Οκτωβρίου, αφού μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα