back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση της Ουάσιγκτον προς το VMRO

Διαβάστε επίσης

Επιστολή προς τον πρόεδρο του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι απέστειλε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ με την οποία του ζητά να παραμερίσει το κομματικό καθήκον και να επιτρέψει επί της ουσίας να υλοποιηθούν οι συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην επιστολή που φέρει σημερινή ημερομηνία, 16 Οκτωβρίου ο κ. Μίτσελ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα «δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε από το γεγονός ότι έχουμε απογοητευθεί με τις θέσεις της ηγεσίας του VMRO σχετικά τόσο στο δημοψήφισμα όσο και με τα επόμενα βήματα (της Συμφωνίας) που προβλέπονται στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές».

«Οι πολίτες της “Μακεδονίας” από όλες τις κοινότητες, τα κόμματα περιλαμβανομένου και του δικού σας υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε» συνεχίζει ο κ. Μίτσελ για να προσθέσει «τώρα ήρθε η ώρα του κοινοβουλίου να κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα».

«Σας παροτρύνουμε να δημιουργήσετε το χώρο, δημόσια αλλά και ιδιωτικά προκειμένου τα μέλη του κοινοβουλίου από τον συνασπισμό σας να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές, ελεύθεροι από απειλές βίας, εκφοβισμού και εξαναγκασμούς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Αυτή είναι ιστορικά μια σημαντική στιγμή για τη χώρα σας που απαιτεί ηγεσία με θάρρος και ωριμότητα. Ως αληθινός φίλος και υποστηρικτής της “Μακεδονίας” σας παροτρύνουμε να αφήσετε κατά μέρος τα κομματικά σας συμφέροντα και να προωθήσετε τα κοινά στρατηγικά μας συμφέροντα και να διασφαλίσετε ένα φωτεινότερο μέλλον για τους πολίτες σας ανάμεσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», καταλήγει ο Γουές Μίτσελ.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα