back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας σε Καμμένο: Δεσμεύσου να μην ρίξεις την κυβέρνηση για την ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ

Διαβάστε επίσης

Τη δέσμευση του Πάνου Καμμένου, ότι δεν πρόκειται να ανατρέψει την κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – σύμφωνα με πληροφορίες – στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη δέσμευση όλων των υπουργών, ότι δεν θα ταυτισθούν ποτέ με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς για ανατροπή της κυβέρνησης για το ονομοτολογικό και δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία . Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:

• Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται ο στόχος του 3,5% χωρίς το μέτρο αυτό.

• Να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ.

Εξέφρασε δε στο πλαίσιο αυτό, την εκτίμηση ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Τέλος ο κ. Τσίπρας έθεσε ως προτεραιότητα την εκκίνηση των διαδικασιών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στις αρχές Νοεμβρίου, στη βάση των προτάσεων του Ιουλίου 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

Π. Καμμένος: «Δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση»

«Δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση», απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, τόνισε ότι η θέση των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει αλλάξει.

Eνόχληση Κοτζιά

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, παίρνοντας το λόγο δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις παρεμβάσεις Καμμένου από τις ΗΠΑ κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας προς όφελος πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων.

ΝΔ: «Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση»

«Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους. Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας».

Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού: «Κατανοούμε την αμηχανία που προκλήθηκε στη ΝΔ»

«Κατανοούμε την αμηχανία που προκλήθηκε στη ΝΔ από το βασικό μήνυμα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.
Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα συμπράξει στο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας».

Μαλέλης: «Η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα»

Ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης για τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε «Μετέτρεψαν το Υπουργικό Συμβούλιο σε κακόγουστη παράσταση. Αφού χθες τα συμφώνησαν, σήμερα ο κ. Τσίπρας παρακαλεί τον κ. Καμμένο να “μην τον ρίξει”. Η καρέκλα τους πάνω απ’ όλα, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τα μέτρα τους.  Αλλά η αυλαία της παράστασης θα πέσει γρήγορα».

Τσιόδρας: «Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες»

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας δήλωσε: «Λίγες ώρες μετά τη μυστική συνάντησή τους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε ενώπιον των υπουργών τον κ. Καμμένο να μη ρίξει την κυβέρνηση. Τι συνέβη; Αυτή τη φορά δεν τα βρήκαν; Αυτό το γαϊτανάκι, με δηλώσεις, αντιδηλώσεις και ψευτοκαυγάδες, που είναι σε βάρος της χώρας πρέπει να τελειώνει. Οι πολίτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, από το να ασχολούνται διαρκώς με τις παραστάσεις τους. Αν διαφωνούν τόσο πολύ, ας αφήσουν τις καρέκλες. Αλλά είναι το τελευταίο που θα κάνουν».

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα