back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με οδηγό τη Μόσχα ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπασκόνια

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στη Βιτόρια στις 21:45-Novasport 2, με στόχο το «δύο στα δύο» στη Euroleague, σε μία δύσκολη για τον φιλοξενούμενο έδρα.

Σε μία «καυτή» έδρα, στην οποία ο Ολυμπιακός έχει αρνητική παράδοση, με 12 ήττες από τις 18 φορές που αγωνίστηκε στη “Fernando Buesa Arena”, οι ερυθρόλευκοι θα κυνηγήσουν τη νίκη. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών και με μόνο απόντα τον συνήθη ύποπτο, Δημήτρη Αγραβάνη, ο Μπλατ καταστρώνει τα σχέδια του για την αποψινή ανμέτρηση.

Στη Βιτόρια θα διεξαχθεί το φετινό φάιναλ φορ της Euroleague τον ερχόμενο Μάιο, γεγονός που βάζει ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα. Μετά το επιβλητικό +21 (66-87) στη Μόσχα επί της Χίμκι στην πρεμιέρα, οι ερυθρόλευκοι θέλουν μία δεύτερη εκτός έδρας νίκη, που θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στον «μαραθώνιο» των 30 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου και σε μία έδρα που όλα τα φαβορί θα δυσκολευτούν.

Ρυθμός και ριμπάουντ θα κρίνουν το νικητή

Εφόσον ο Ολυμπιακός έχει και σήμερα καλή απόδοση όπως και στη Μόσχα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο Μπλατ έχει επισημάνει στους παίκτες του να μην παρασυρθούν στο γρήγορο ρυθμό που θα προσπαθήσει να επιβάλλει η Μπασκόνια και τόνισε πως θα πρέπει να κερδίσουν τη μάχη των ριμπάουντ απέναντι σε μία ομάδα που αγωνιστική μοιάζει πολύ με τον Ολυμπιακό.

Ο Γιάνις Τίμα επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ομάδας με την οποία έκανε το ντεμπούτο στη Euroleague πέρυσι, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είναι έτοιμος για ένα ακόμη ρεκόρ. Στο σημερινό παιχνίδι φτάνει τις 279 συμμετοχές στη Euroleague, ανεβαίνει στην 6η θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση, αφήνοντας στην 7η τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Αμιτ Μπάλακ (Ισραήλ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα