back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H κινηματογραφική εβδομάδα από 18/10

Διαβάστε επίσης

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο φεγγάρι, ένα φιλμ για τη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ένας μποξέρ με απώλεια μνήμης, η Τζένιφερ Γκάρνερ σε ρόλο αδίστακτης τιμωρού, μια συγκινητική μαύρη κωμωδία, ένα ντοστογιεφσκικό δικαστικό δράμα με την υπογραφή του φετινού νικητή των Καννών και ένα θρίλερ μυστηρίου με καστ πολλών αστέρων στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (FIRST MAN)

Βιογραφία-Δράμα, Έγχρωμη, Διάρκεια 141′
Παραγωγή: Αμερική, Σκηνοθεσία: Νταμιέν Τσαζέλ
Πρωταγωνιστούν: Λούκας Χας, Τζέησον Κλαρκ, Κόρεϊ Στολ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Πάτρικ Φούγκιτ, Πάμπλο Σράιμπερ, Ίθαν Έμπρι, Κλερ Φόι, Κρίστοφερ Άμποτ, Κόρι Μάικλ Σμιθ, Κάιλ Τσαντλ

H πορεία του Νιλ Αρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Από την εμμονή του με το ταξίδι στο φεγγάρι, την εκπαίδευσή του, τη σχέση με τη σύζυγο του και τους φίλους του, μέχρι το μικρό του βήμα που υπήρξε μεγάλο για την ανθρωπότητα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΛ ΡΟΑΓΙΑΛ (BAD TIMES AT THE EL RΟYALE)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια 141′
Παραγωγή: Ιταλία, Γαλλία, Σκηνοθεσία: Ντρου Γκόνταρντ
Πρωταγωνιστούν: Τζεφ Μπρίτζες, Τζων Χαμ, Ντακότα Τζόνσον, Ξαβιέρ Ντόλαν, Κρις Χέμσγουορθ, Ση Γουίγκαμ, Τσαρλς Χάλφορντ, Κέιλι Σπάνι, Λούις Πούλμαν, Μαρκ Ο΄Μπράιεν, Σύνθια Ερίβο

Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση πριν όλα πάνε κατά διαόλου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ (JOURNEYMAN)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 92′
Παραγωγή: Aγγλία, Σκηνοθεσία: Πάντι Κονσιντάιν
Πρωταγωνιστούν: Πάντι Κονσιντάιν, Τζόντι Γουίτακερ, Πολ Πόπλγουελ

Ο Μάτι Μπέρτον είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Πλησιάζοντας το τέλος της καριέρας του, θέλει να βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στη σύζυγό του, Έμμα και στην μικρή του κόρη Μία. Κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα, ο Μάτι τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά, ξεκινά ο πραγματικός αγώνας καθώς ο Μάτι, που έχει χάσει τη μνήμη του, καλείται να ενώσει το παζλ της διαλυμένης ζωής του κομμάτι-κομμάτι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΚΤΗΝΟΣ (BEAST)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 107′
Παραγωγή: Aγγλία, Σκηνοθεσία: Μάικλ Πιρς
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Φλιν, Τζέραλντιν Τζέιμς, Τζέσι Μπάκλεϊ

Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα, η Μολ ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, τον Πασκάλ, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Οταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/glAo_1LFraM

 

 

 

PEPPERMINT

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια 101′
Παραγωγή: Aμερική, Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Τζον Ορτίζ

Η Ράιλι Νορθ είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Oμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας. Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται. Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

LORO

Βιογραφία, Έγχρωμη, Διάρκεια 104′
Παραγωγή: Ιταλία, Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο
Πρωταγωνιστούν:Κάσια Σμάτνιακ, Τόνι Σερβίλο, Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ελενα Σοφία Ρίτσι, Άννα Μποναϊούτο, Ντάριο Κανταρέλι, Ρομπέρτο Ντε Φρανζέσκο, Γιούριντις Άξεν, Τζιοβάνι Εσποζίτο

Μια ταινία για τη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της αυλής του.
Τα σκάνδαλα, τα άγνωστα περιστατικά, η αλήθεια πίσω από τις φήμες και οι φήμες πίσω από την αλήθεια ενός από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Ιταλίας. Σκηνές από την πολύκροτη ζωή του μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ένα διάστημα που καλύπτει τα χρόνια μεταξύ 2006 και 2010.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΜΕΝΑΣΕ: ΈΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (MENASHE)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια 82′
Παραγωγή: Aμερική, Σκηνοθεσία: Τζόσουα Γουαϊνστάιν
Πωταγωνιστούν: Μενάσε Λάστιγκ, Γιόελ Βάισχαους, Ρούμπεν Νιμπόρσκι

Ο Μενάσε είναι πωλητής στο μπακάλικο της κοινότητας και πατέρας ενός μικρού γιου. Με το θάνατο της γυναίκας του, ο Μενάσε είναι αναγκασμένος, κατά τον ραβίνο, να δώσει το γιο του να ανατραφεί στην κοντινότερή του οικογένεια που έχει δυο γονείς. Για να κρατήσει το γιο του, θα πρέπει να ξαναπαντρευτεί, κάτι που προτιμά ν’ αποφύγει, μια και ούτε ο πρώτος γάμος του δεν ήταν ευτυχής.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ (SANDOMΕ ΝΟ SATSUJIN)

Δικαστικό θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια 124′
Παραγωγή: Ιαπωνία, Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Πρωταγωνιστούν: Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Κότζι Γιακούσο, Σινοσούκε Μιτσουσίμα

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί. Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Δείτετο τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΠΟΘΟΣ (CA’ AQUA)

Δραματική, Έγχρωμη, Διάρκεια 100′
Παραγωγή: Ισραήλ, Σκηνοθεσία: Σαβί Γκαμπιζόν
Πρωταγωνιστούν: Σμούελ Έντελμαν, Σμιλ Μπεν Αρί, Σάι Αβίβι, Έλα Άρμονι, Σαλίμ Ντάου, Έρεζ Ντρίγκες, Άνταμ Γκαμπέι, Σίρι Γκόλαν

Ο Aριαλ, ένας ευκατάστατος μεσήλικας που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, δέχεται ένα τηλεφώνημα από την γυναίκα με την οποία είχε δεσμό στα φοιτητικά του χρόνια. Εκείνη έχει δύο μεγάλες αποκαλύψεις να του κάνει: η πρώτη είναι πως όταν χώρισαν, 20 χρόνια πριν, ήταν έγκυος και πως, 9 μήνες μετά, γέννησε ένα αξιολάτρευτο αγοράκι. Η δεύτερη αποκάλυψη θα αλλάξει τη ζωή του Aριαλ για πάντα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα