back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Καρφιά» Κουτεντάκη κατά Χουλιαράκη: Δύο σενάρια στον προϋπολογισμό

Διαβάστε επίσης

Επιμένει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης ότι, υπάρχουν δύο σενάρια στον κρατικό προϋπολογισμό, καρφώνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, που δήλωσε χθες απαντώντας στον Χρήστο Σταϊκούρα ότι το «Γραφείο κάνει λάθος».

«Είναι άλλο διαφωνία και άλλο ο ισχυρισμός ότι το γραφείο κάνει λάθος και αυτό θέλει τεκμηρίωση», είπε ο κ. Κουτεντάκης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Πρόσθεσε δε ότι από τη μια υπάρχει το σενάριο βάσης και από την άλλο ο πίνακας με τις ενσωματωμένες παρεμβάσεις. «Η διαπίστωση ότι υπάρχουν δύο σενάρια δεν είναι κριτική, δεν είναι αρνητικό και τα μεσοπρόθεσμα έχουν δύο σενάρια και με αυτή τη δομή κατατίθενται τα προγράμματα στη Κομισιόν, δεν είναι κακό, μη δημιουργηθεί λάθος εντύπωση», είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε μάλιστα ότι και στα δύο σενάρια το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι εντός στόχων και ότι όταν λαμβάνονται κάποια μέτρα κάποιες κοινωνικές ομάδες χάνουν, ενώ κάποιες άλλες κερδίζουν.

Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά στα μεγέθη για την συνεισφορά των καθαρών εξαγωγών στο ΑΕΠ αλλά και την πρόβλεψη για αύξηση των επενδύσεων που έχει ως προϋπόθεση την βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας της αγοράς.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα