back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μαξίμου: Να σταματήσει η Ν.Δ. να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στην Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του ιστότοπου iefimerida σχετικά με τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «πρωτοφανή αθλιότητα που θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα» και κατηγορεί ευθέως τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τονίζει, επίσης, ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό» κι ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιστότοπου iefimerida, «στις 10 Οκτωβρίου υπήρξε ενημέρωση της Βουλής για ποσό 1 εκ. ευρώ που διατέθηκε σε ΜΜΕ της Αλβανίας και της FYROM, αλλά και στη στήριξη ορθοδόξων Εκκλησιών».

Πηγές της ΝΔ, δίνοντας απάντηση σε ανακοίνωση του Mεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν τα εξής: «Μέσα στον πανικό του το Μαξίμου καταφεύγει πια στην έσχατη μέθοδο “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο.

Αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ.

Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε».

Ν. Βούτσης: «Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ»

«Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”», αναφέρει ο Pρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του.

Αναλυτικά, η δήλωση του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”.

Για πρώτη φορά μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου- γνωστοποίησης των απορρήτων κονδυλίων στη Βουλή, μεσώ της αυστηρής τήρησης του Νόμου που ψηφίστηκε το 2017, εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Είναι σαφές πως σε ό,τι μας αφορά, δια του θεσμικού μας ρόλου, η διαδικασία δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τον προφανή εκνευρισμό όσων πιθανώς θέλουν να επιστρέψουμε στην, για δεκαετίες και επί των ημερών των παρατάξεών τους, πλήρη απόκρυψη, κατασπατάληση και αδιαφανή διάθεση αυτών των κονδυλίων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα