back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: “Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες”

Διαβάστε επίσης

Με την χαρακτηριστική φράση “ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες”, σχολιάζουν στη ΝΔ τις εξελίξεις γύρω από το Μακεδονικό και την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

“Διαχειρίστηκε το ζήτημα έχοντας ως παράπλευρο στόχο τη διάσπαση της Ν.Δ. και τελικά κατάφερε να διασπάσει την κυβέρνησή του”, προσθέτουν, ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που εκτιμά ότι πρόκειται περί “αποπομπής”, τονίζει ότι “ο κ. Τσίπρας μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου διάλεξε τον κ. Καμμένο”.
“Γιατί το έκανε ας ρωτήσετε τον ίδιο”, τόνισε από τις Βρυξέλλες όπου μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στους δημοσιογράφους υπενθύμισε ότι η θέση του κ. Κοτζιά στο Μακεδονικό ταυτίζεται με του κ. Τσίπρα και επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μιλάει για μη ανοχή στη διγλωσσία και αποπέμπει τον υπουργό με τον οποίο συμφωνεί κρατώντας εκείνον που είναι ο εκφραστής της διγλωσσίας.

” Απέπεμψε τον άνθρωπο ο οποίος παραμένει ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή την απορρίπτει πλήρως. Υπάρχει οποιαδήποτε λογική στην επιλογή αυτή;”, διερωτώνται χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι “της παραίτησης είχε προηγηθεί και δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που” άδειαζε” τον κ. Κοτζιά με τη φράση «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή, μπορεί να κατέβει από το τρένο».

«Ο κ. Τσίπρας είναι ξεκάθαρα όμηρος του κ. Καμμένου και εκτιμώ ότι ο ετερόκλητος συνεταιρισμός εξουσίας θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με το εάν προτίθεται η ΝΔ να καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας μετά την ολοκλήρωση του εξαμήνου από εκείνη που- “πολύ σωστά”, όπως είπε- είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο.
“Από τις 18 Δεκεμβρίου έχουμε και πάλι την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το εργαλείο αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι “όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο καθώς η χώρα ζημιώνεται από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο” και χρησιμοποίησε για την κυβέρνηση την αγγλοσαξωνική φράση «κουτσή πάπια», υποστηρίζοντας ότι «όλοι ξέρουν ότι θα φύγει, δεν μπορεί να κάνει καμία δουλειά, μπορεί όμως να κάνει ζημιά».

“Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη η οποία θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”, τονίζουν στην Πειραιώς.
Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα θα αφήσει πολλές νάρκες που θα πρέπει την επόμενη μέρα να απενεργοποιήσει η ΝΔ”, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και την ΔΕΗ για την πορεία της οποίας η ΝΔ εκφράζει έντονη ανησυχία και ήταν ένα από τα θέματα που ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε στις Βρυξέλλες και με τον Επίτροπο Ενέργειας, Μ. Κανιέτε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα