back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συμβολικό «λουκέτο» στη Φιλοσοφική Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Νέα επεισόδια στο σίριαλ της Φιλοσοφικής , καθώς η Κοσμητεία και οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ αποφάσισαν να αναστείλουν συμβολικά την λειτουργία της Σχολής σήμερα Πέμπτη. Κι αυτό μετά την ανακατάληψη από μέλη του Ρουβίκωνα, του χώρου στον 4ο όροφο του κτιρίου, μόλις αποχώρησε η ομάδα περιφρούρησης καθηγητών και διοικητικού προσωπικού της Φιλοσοφικής.

Για θλιβερά φαινόμενα στο πανεπιστήμιο έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη- Κίνημα Αλλαγής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μιλώντας στον “Αθήνα 9.84”.  Χαρακτήρισε “στενάχωρο ζήτημα” τη σημερινή αναστολή λειτουργίας της Φιλοσοφικής.
Όπως είπε «όταν η πρυτανική αρχή απευθύνεται στην πολιτεία και λέει “βοηθήστε μας” περιμένει να αποσταλούν οι αστυνομικές δυνάμεις για να σηκώσουν “αυτά τα καλά παιδάκια” που κάνουν την κατάληψη».

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην ευθύνη – όπως είπε- του Πανεπιστημίου σημειώνοντας ότι εφόσον αυτοί που κάνουν την κατάληψη είναι φοιτητές του σχολής, μπορούν , θα μπορούσαν, να περάσουν πειθαρχικό, να ανασταλεί η φοιτητική τους ιδιότητα ή να διαγραφού.
Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε επίσης πως συστηματικά η αστυνομία αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε επέμβαση στα μεγάλα κεντρικά πανεπιστήμια ακόμα και όταν η πρυτανική αρχή το ζητά μετ’ επιτάσεως. «Αυτό είναι πάγια τακτική», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Σχολής

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/10/ανακοινωση-17.10.2018.doc”]

 

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα