back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τι αλλάζει στο ΚΕΕΛΠΝΟ με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Διαβάστε επίσης

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όπως δήλωσε προτίθεται να το καταθέσει στη Βουλή τον επόμενο μήνα ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία για την ψήφισή του.

Ο σχεδιασμός για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ προετοιμάζεται εδώ και έναν χρόνο και οι τελικές αλλαγές που δρομολογούνται θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, τις ιατρικές ειδικότητες και τα ιατρικά συνέδρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τον επιστημονικό του ρόλο ενώ θα αναλάβει και περισσότερες ευθύνες στο συντονισμό συναρμόδιων φορέων σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως μόλυνση της θάλασσας, επιβάρυνση της υγείας από πυρκαγιές, κ.λπ.

Ουσιαστικά, σκοπός του υπουργείου Υγείας είναι να αποτελεί ο νέος οργανισμός το κυρίαρχο όργανο για τη δημόσια υγεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αλλάξει και το ονομά του και πιθανότατα θα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εκφράζουν κάποιες ανησυχίες καθώς αναρωτιούνται αν οι διευρυμένες αρμοδιότητες του νέου φορέα θα συνοδεύονται από την ενίσχυση του προσωπικού και από την ανάλογη χρηματοδότηση.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα