back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής – Έρχεται ο «Ορέστης»

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει  ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής, καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο «Ορέστης», όπως ονομάστηκε το νέο κύμα κακοκαιρίας, θα σαρώσει για τις επόμενες μέρες την Ελλάδα με καταιγίδες, χιόνια και χαλαζοπτώσεις.

Η επιδείνωση του καιρού προβλέπεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα (22/10), με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Ορέστης» από το απόγευμα της Κυριακής θα προκαλέσει τοπικές βροχοπτώσεις και λίγες σποραδικές καταιγίδες σε διάσπαρτες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) με σταδιακή επέκταση στις Σποράδες και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά-κεντρικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο οι εντάσεις των ανέμων δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, βροχές οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν την Τετάρτη και σε ορεινά της Κεντρική Ελλάδας (σε υψόμετρα κατά προσέγγιση μεγαλύτερα από 1900 μέτρα). Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου τοπικά οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 24/10, ωστόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες νέας υποτροπής του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα