back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπαράζ επιθέσεων σε Αθήνα και Πάτρα

Διαβάστε επίσης

Η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πριν από λίγο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα, στην πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

Τo υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε στο κτίριο της Πρεσβείας του Καναδά.

«Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Στην Πάτρα, 15 κουκουλοφόροι κρατώντας ρόπαλα, εισέβαλαν τα ξημερώματα σε κατάστημα εστίασης που ήταν σε λειτουργία, τραυματίζοντας ελαφρά έναν υπάλληλο και προξενώντας υλικές ζημιές. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Τέλος, στόχος αγνώστων με βόμβες μολότοφ έγινε διμοιρία των ΜΑΤ τα ξημερώματα στη συμβολή Πατησίων με Τοσίτσα. Ακολούθησε επίθεση και σε άνδρες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα