back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έλληνες και διαδίκτυο – Όσο πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας ανεβαίνει και ο εθισμός

Διαβάστε επίσης

Στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη στον εθισμό στο διαδίκτυο βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Computers in Human Behavior. Τα συμπτώματα εθισμού στη χώρα μας αγγίζουν το ποσοστό του 38% της ώρα που το μέσο όρο πανευρωπαϊκά είναι στο 25%.

“Στην πραγματικότητα πλέον δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το διαδίκτυο όπου και αν βρισκόμαστε”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή Ράδιο CITY ο Γεώργιος Φλώρος, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Ιδρυτής και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο διαδίκτυο, ο οποίος αναφέρθηκε στο No1 εθισμό που δεν είναι άλλος από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τους κινδύνους στις διαπροσωπικές σχέσεις.

«Αυτή η συγκεκριμένη έρευνα αφορά ενήλικους χρήστες του διαδικτύου και όσο πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας ανεβαίνει και ο εθισμός. Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορεί να περνάνε και ολόκληρο το βράδυ τους παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια. Από την έρευνα φάνηκε ότι το Νο1 θέμα ενασχόλησης στο διαδίκτυο είναι τα κοινωνικά δίκτυα, το chat» ανέφερε ο κ. Φλώρος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα κοινωνικών δεξιοτήτων και ειδικά στις διαπροσωπικές επαφές. «Υπάρχει μεγάλη ευκολία στην γρήγορη, άμεση, πρόσκαιρη προσέγγιση αλλά υπάρχει αρκετά μεγάλη δυσκολία στη διαχείριση μίας πιο σταθερής, πιο βαθιάς κοινωνικής σχέσης και επαφής» τόνισε χαρακτηριστικά.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα