back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φοιτήτρια Φιλοσοφικής ΑΠΘ στον Αθήνα 9.84: “Ο χώρος του ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε άσυλο εγκληματιών”

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                               Αθήνα, 2018/10/22

Κραυγή αγωνίας από φοιτήτρια της Φιλοσοφικής στη Θεσσαλονίκη  για την κατάσταση στο ΑΠΘ, στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη “Απλετο Φώς”

Ο χώρος του ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε άσυλο εγκληματιών” κατήγγειλε η Ελπίδα Πετμεζά και επισήμανε ότι οποιοσδήποτε χούλιγκαν, έμπορος ναρκωτικών, βιαστής, έχει το ελεύθερο να μπαίνει στο Πανεπιστήμιο και να κινείται χωρίς καμία διακριτικότητα”.

Ως αποκαρδιωτική περιέγραψε την κατάσταση με το εμπόριο ναρκωτικών.

Δεν είναι πλέον όπως κάποτε, τις βραδινές ώρες. Εχουν αποθρασυνθεί. Εχουν απλωμένο το εμπόρευμά τους και παρενοχλούν από παιδιά 17-18 χρονών μέχρι καθηγητές. Έχουν αποκομίσει την αίσθηση ότι ο χώρος είναι δικός τους και κάνουν ό,τι θέλουν.”

Την ίδια ώρα,, οι αστυνομικές αρχές δεν κάνουν τίποτε παρά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών και τις καταγγελίες για όσα συμβαίνουν, ενώ τα παιδιά ανησυχούν και για τη ζωή τους.

Η ενημέρωση από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου είναι ότι έχουν δώσει πράσινο φως για επέμβαση της αστυνομίας σε περιπτώσεις ναρκεμπορίου,αλλά η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Οι φοιτητές δεν είμαστε πολιτοφυλακή να μπούμε να παίξουμε ξύλο με τους εμπόρους και να τους βγάλουμε εμείς έξω. Στείλαμε μια επιστολή διαμαρτυρίας ως πρώτο βήμα, για να αποφασίσουν οι αρμόδιοι πως πρέπει να λυθεί το θέμα.Η Πρυτανεία μας στηρίζει, αλλά φοβόμαστε να πάμε στα μαθήματα μας. Δεν μπορείς να πας στο Πανεπιστήμιο στις 10 το πρωί, φοβάσαι μην αγριοκοιτάξεις κανέναν από αυτούς και φας καμία μαχαιριά” κατέληξε η φοιτήτρια Ελπίδα Πετμεζά.  

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛ.: 210 34 11610 – FAX: 210 34 11 397 – e-mail: [email protected]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα