back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μεγαλώνει το χάσμα στους ΑΝΕΛ – Πυρά Καμμένου κατά Κουίκ και διαφωνούντων

Διαβάστε επίσης

Όλο και βαθαίνει το χάσμα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά και τις αιχμηρές τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη.

Οι ΑΝΕΛ εκπροσωπούνται πλέον με επτά βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο και όπως έχει γίνει γνωστό, τρεις εξ αυτών, και συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο τέως υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, φέρονται να είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και να διαφοροποιούνται της πάγιας θέσης της παράταξης όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος δεν ονομάτισε συγκεκριμένα πρόσωπα, «φωτογράφισε» ωστόσο ξεκάθαρα τον κ. Κουίκ, καθώς μίλησε για «Μακεδονοκλάστες» και τσάμπα μάγκες στην πλάτη των ΑΝΕΛ, που διορίστηκαν χωρίς να είναι καν βουλευτές ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, και τώρα ασκούν κριτική, διαφοροποιούμενοι από τις θέσεις του κόμματος,

«Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε: «Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι».

Τ. Κουίκ: «Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική όπως τη χαράσσει ο Τσίπρας»

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ που βρίσκεται στο Κάιρο, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι εξέφρασε ότι υπηρετεί την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, όπως την χαράσσει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα