back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οδος Αγίας Ελεούσης: Πολίτες-φορολογούμενοι και καταστηματάρχες στα όρια νευρικής κρίσης

Διαβάστε επίσης

Πολίτες-φορολογούμενοι στα όρια νευρικής κρίσης και καταστηματάρχες σε κατάσταση απελπισίας στην οδό Αγία Ελεούσης, στο Μοναστηράκι, μια περιοχή η οποία καθημερινά από τις πρώτες πρωινές ώρες ασφυκτιούσε από κόσμο.

Κι αυτό διότι, στην περιοχή μέχρι σήμερα λειτουργούσε η Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Αθηνών.

Σήμερα σε αυτόν τον δρόμο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς η εφορία σταμάτησε τις συναλλαγές με το κοινό, στο πλαίσιο της συγχώνευσης της με την Α’ Αθηνών. Οι συναλλαγές θα γίνονται στο εξής στην Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, στην οδό Αναξαγόρα 6-8, στο κέντρο της Αθήνας.

Η εικόνα σήμερα

Από νωρίς το πρωί, έξω από το κτίριο σε ένα φορτηγό μεταφορικής εταιρείας φορτώνονται κούτες με τα αρχεία της Εφορίας.

Δεκάδες φορολογούμενοι προσέρχονταν δηλώνοντας άγνοια για την παύση συναλλαγών με το κοινό.

Απέναντι ακριβώς από την Εφορία λειτουργεί ένα λογιστικό γραφείο το οποίο απασχολεί τουλάχιστον δέκα υπαλλήλους, με τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν ότι η μεταφορά της Εφορίας σημαίνει αυτομάτως και πτώση του τζίρου τους, από τη στιγμή που θα μειωθούν και οι φορολογικές υποθέσεις που χειρίζονται. Κάτι, που αυτομάτως θα σημάνει και μείωση προσωπικού με απώλεια θέσεων εργασίας.

Παραδίπλα, λειτουργεί ένας υπόγειος χώρος στάθμευσης. Ο ιδιοκτήτης του δηλώνει ότι, η μεταφορά της εφορίας αποτελεί για την εταιρεία του καταστροφή καθώς θα μειωθούν και τα οχήματα που στάθμευαν σε αυτό, αφού οι περισσότεροι πελάτες του ήταν όσοι συναλλάσσονταν με την Εφορία.

Αλλά και ιδιοκτήτες άλλων καταστημάτων -κυρίως καφέ- στους γύρω δρόμους αναφέρουν ότι, χάνουν μια σταθερή πελατεία .

Στο εσωτερικό της Εφορίας υπάλληλοι βοηθούν στη μετακόμιση, τοποθετώντας έγγραφα σε κούτες. Παράλληλα, ενημερώνουν όσους προσέρχονται ότι, η ΣΤ’ Εφορία μεταφέρθηκε πλέον στην οδό Αναξαγόρα. Εξάλλου, υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις που έχουν τοιχοκολληθεί εντός του κτιρίου. Αλλά και οι ίδιοι, οι υπάλληλοι, αναφέρουν ότι θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής στο νέο περιβάλλον.

Τέλος, οι φορολογούμενοι δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς όπως υποστηρίζουν η μεταφορά της Εφορίας στην Α’ εφορία Αθηνών θα σημάνει σημαίνει για αυτούς περαιτέρω ταλαιπωρία και ουρές.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα