back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βίτσας: Ανακρίβειες και υπερβολές σε μαρτυρίες ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για το προσφυγικό

Διαβάστε επίσης

«Μεγάλες ανακρίβειες και απίθανες υπερβολές χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μαρτυρίες που εμπεριέχονται σε ρεπορτάζ διεθνών μέσων ενημέρωσης για το προσφυγικό στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν σαφώς μεγάλες ανακρίβειες όχι τόσο στα ρεπορτάζ, αλλά στις δηλώσεις και τις τοποθετήσεις που περιλαμβάνουν. Κανένας δεν αρνείται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και μερικές φορές οριακή, αλλά υπάρχουν απίθανες υπερβολές, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Real news.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι τα νησιά να φιλοξενούν «περίπου τον προβλεπόμενο από τη δυναμικότητά τους αριθμό ανθρώπων», έως τα μέσα Νοεμβρίου, είπε ο κ. Βίτσας.

Προανήγγειλε νέο κυλιόμενο πρόγραμμα 5.000 θέσεων σε διαμερίσματα για 6 μήνες, σε συνδυασμό με προγράμματα εκμάθησης ελληνικών και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων, ειδικά για πρόσφυγες που έχουν ήδη πάρει άσυλο.

Για την παραίτηση Κοτζιά είπε ότι έγινε «με πρωτοβουλία» του πρώην υπουργού, αλλά και ότι αφήνει πικρία στα μέλη της κυβέρνηση. «Σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι κατανοητή, σε προσωπικό, πιθανά», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για αν το Plan b θα είναι η τελευταία παραφωνία Καμμένου στο Μακεδονικό, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν μπορώ να το πω».

Υβόννη Κλάπα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα