back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απουσία Siemens από το «Νταβός» της Ερήμου

Διαβάστε επίσης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Τζο Κάεζερ δεν θα παραστεί τελικά στο Future Investment Initiative Conference, που ξεκινά σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, με φόντο την υπόθεση της δολοφονίας Κασόγκι.

Ο γερμανικός κολοσσός αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς σπόνσορες του συνεδρίου, που αποκαλείται το Νταβός της Ερήμου, ενδεικτικό της βαρύτητας που του προσδίδεται.

Ο Κάεζερ, εξηγεί σε άρθρο του που δημοσίευσε στο LinkedIn: “Η Siemens επί δεκαετίες αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της Σαουδικής Αραβίας και στηρίζει το μεγαλοπρεπές Όραμα 2030 της χώρας. Πρέπει όμως να βρεθεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Και συμπληρώνει: “Αυτή είναι η πιο τίμια και η πιο γενναία απόφαση”, αναφερόμενος στη δολοφονία του δημοσιογράφου στο προξενείο στην Κωνσταντινουπολη. Εν συνεχεία, εξηγεί ότι “μία εναλλακτική θα ήταν να μην πάω, μία δεύτερη, να στείλω έναν εκπρόσωπό μου, μία τρίτη, να πάω και να μιλάω γι’ αυτό”.

Οι πιέσεις

Παραδέχεται ότι επί μακρόν εξέταζε την τρίτη εναλλακτική, καθώς η επιλογή της απουσίας θα ήταν η “απλούστερη” λύση. Εσχάτως, όπως αναφέρει, δέχθηκε “εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες email και μηνύματα μέσω κοινωνικών δικτύων” στα οποία τον παρότρυναν να επιλέξει την απουσία.

Ο Κάεζερ όμως δεν δέχθηκε πιέσεις μόνο από την κοινή γνώμη αλλά και από πολιτικούς, καθώς το προηγούμενο διάστημα και άλλες δυτικές εταιρίες απέσυραν την συμμετοχή τους από το διεθνές επενδυτικό συνέδριο.

Το σαββατοκύριακο τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσαν ότι, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση η Γερμανία, θα σταματήσει τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα