back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκλογές στον ΙΣΑ: Με εντυπωσιακή αύξηση 20 μονάδων αυτοδύναμη η ΔΗΚΙ του Γ. Πατούλη

Διαβάστε επίσης

Πρώτη με 54,7% και με αυτοδυναμία μετά από 30 χρόνια, ήρθε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Γιώργο Πατούλη στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), οι οποίες διεξήχθησαν στις 21 και 22 Οκτωβρίου.

Η παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ λαμβάνει τις εννέα από τις 17 έδρες του διοικητικού συμβουλίου, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο των αρχαιρεσιών του 2014 (54,7% έναντι 35,4%).

Ο μεγάλος χαμένος είναι η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη «Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών«, που έλαβε μόλις 8,63%, έναντι 15% και τρεις έδρες το 2014.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη ΔΗΠΑΚ, με ποσοστό 8,28%, καθώς έχασε για 22 ψήφους τη δεύτερη θέση.

Το Κίνημα Νέων Γιατρών λαμβάνει ποσοστό 7,64%, η Ανεξάρτητη Συμμαχία Ιατρών – ΚΙΑΝ – Γιατροί για τους Γιατρούς με 5,78%, ακολουθεί η παράταξη ΑΡΣΙ με 6,56%, το Κίνημα Αλλαγής – Μαχόμενοι Γιατροί με 5,1% και η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση με 3,25%.

Η αποχή κινήθηκε κοντά στο 50% καθώς ψήφισαν 6.581 γιατροί, ενώ είναι η πρώτη φορά την τελευταία 30ετία που μία παράταξη επιτυγχάνει αυτοδυναμία.

Δήλωση Γ. Πατούλη

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το σύνολο των συναδέλφων ιατρών για αυτή τη μεγάλη νίκη.

Η ευθύνη μας είναι ακόμα μεγαλύτερη, όμως η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας οπλίζει με πείσμα και αποφασιστικότητα για τα επόμενα βήματά μας που θα κάνουμε όλοι μαζί για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Το ποσοστό που πετύχαμε, το 55% είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του Ιατρικού Συλλόγου και αποτελεί βαθιά παρακαταθήκη για τις επόμενες νίκες που θα έρθουν».

Επίθεση στον υπουργό Υγείας από την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ευθεία επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εξαπέλυσαν οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Οι επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών» κ.κ. Παναγιώτης Ψυχάρης και Σπύρος Προβατάς καταγγέλλουν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον γραμματέα του υπουργείου Σταμάτη Βαρδαρό για την πολιτική τους, η οποία έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου.

Σε επιστολή που εξέδωσαν, την επομένη της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, αναφέρουν τα εξής:

«Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΠΙΣ 21και 22 Οκτωβρίου.

Η επανεκλογή μας στη διοίκηση του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, καθώς και η επανεκλογή μας ως εκπρόσωποι στον ΠΙΣ, με το Αγωνιστκό Μέτωπο Γιατρών – ΑΜΓ, μας τιμά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια ασθενούς και γιατρού.

Η μαζική συμμετοχή των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις εκλογές, δικαίωσε τους αγώνες μας, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ειδικά τους τελευταίους μήνες, από το υπουργείο Υγείας.

Εμείς, ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών μας οργάνων το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της προεκλογικής μας εκστρατείας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες του υπουργού κ. Ξανθού, του γραμματέα του υπουργείου κ. Βαδαρού με την πάντα ‘πρόθυμη’ υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Κισκήρα, απέναντι στους γιατρούς της 1ης ΥΠΕ.

Η αυθαίρετη και χωρίς λόγο διεύρυνση του ωραρίου στα Κέντρα Υγείας, ο εξαναγκασμός των μελών μας να μετατραπούν σε οικογενειακούς γιατρούς, η επικείμενη απόλυση 800 γιατρών τέλος του 2018 με τον νόμο Ξανθού, στάθηκαν εμπόδιο στην παράταξη, αλλά και σε εμάς προσωπικά.

Επίσης, καταγγέλλουμε την άρνηση ανώτερων κυβερνητικών στελεχών γιατρών του υπουργείου υγείας και μελών του Αγωνιστικού Μετώπου να ανανεώσουν την εγγραφή τους στον ΙΣΑ, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν καν στις εκλογές. Αυτό έδειξε περίτρανα και την απαξίωση τους απέναντι στην παράταξη.

Τη σημαντική πτώση του ποσοστού του ΑΜΓ, την χρεώνεται το υπουργείο Υγείας.

Ο τριπλασιασμός της δύναμης του από το 2011 στο 2014, δημιούργησε προοπτική ανόδου εκείνη την εποχή. Οι μεγάλες απώλειες το 2018, πρέπει να προβληματίσουν αυτούς που χαράσσουν πολιτικές Υγείας και ειδικά πολιτικές στο πρωτοβάθμιο σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα.

Η άρνηση των νοσοκομειακών γιατρών να συμμετέχουν στις εκλογές πρέπει να προβληματίσει εκτός από το υπουργείο και την ηγεσία της παράταξης μας στην ΕΙΝΑΠ.

Η επίθεση που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια οι αυτοαπασχολούμενοι και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η γιγάντωση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, η μαζική μετανάστευση νέων κυρίως γιατρών, είναι ζητήματα που θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του προβληματισμού μας και των δράσεων μας, ως μέλη του ΙΣΑ.

Οι επικείμενες απολύσεις 800 γιατρών με δικαστικές αποφάσεις στο τέλος του 2018, η εξυγίανση του ΤΣΑΥ, η συνεχόμενη εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους, οι συνεχώς αυξανόμενες ιδιωτικώς δαπάνες για την υγεία, σε βάρος των πολιτών, θα είναι στην ατζέντα μας.

Δίνουμε την υπόσχεση οτι θα αγωνιστούμε δυναμικά, σεβόμενοι την ψήφο των γιατρών, για την αξιοπρέπεια μας και τη αξιοπρέπεια των ασθενών».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα