back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φακές στην γάστρα με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά…

Διαβάστε επίσης

Σκέφτηκα να μαγειρέψουμε ένα ωραίο όσπριο, όμως αυτή τη φορά θα το φτιάξουμε αλλιώς…
Την θρεπτική αξία και την ωφελιμότητα των οσπρίων την γνωρίζουμε πολύ καλά και δεν χρειάζεται να την επαναλάβουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το μαγείρεμα…

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο φακές, ένα μικρό κρεμμυδάκι, λίγο λάδι, μια δυο μελιτζάνες, μια δυο πιπεριές, μερικά καρότα κομμένα σε ροδέλες, λίγο δυόσμο φρέσκο, αν δεν έχετε βάλτε ξερό, ντομάτες φρέσκες κομμένες σε χοντρές φέτες και αλατοπίπερο.

Βράζουμε τις φακές αφού τις έχουμε ξεπλύνει με νερό με λίγο αλάτι ένα κύβο λαχανικών και τον δυόσμο για τους δώσουμε άρωμα, όχι πολύ βράσιμο, να κρατάνε. Όταν βράσουν, τις σουρώνουμε και κρατάμε το νεράκι τους.

Τις ρίχνουμε μέσα στην γάστρα η στο ταψάκι που θα τα ψήσουμε και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τις μελιτζάνες που τις καθαρίζουμε από την φλούδα τους είναι καλύτερα καθαρισμένες και τις κόβω μικρά κομματάκια, έτσι κόβουμε κι όλα τα άλλα, τις ντομάτες και τα προσθέτω μέσα στις φακές, ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με το ζουμί που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε το λάδι, λίγο ακόμη δυόσμο δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και τα βάζουμε στον φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς, πρέπει να είναι σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο, αν είναι γάστρα με το καπάκι της και τ αφήνουμε για μια ώρα περίπου, ίσως και λίγο ακόμα, θα δείτε εσείς, να είναι καλοψημένο και όχι στεγνό.

Συνοδεύεται με μια ωραία χωριάτικη σαλάτα, ελιές, φρέσκο ψωμάκι και φυσικά, ένα κρασάκι της αρεσκείας σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα