back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Απολογισμός για το παρόν και το μέλλον

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα έσοδα το 2018, κοινωνικό χαρακτήρα στο πρόγραμμμα και διεθνείς παρουσίες ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

5.144.000 ευρώ είναι τα συνολικά έσοδα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το 2018, αυξημένα κατά 38% σε σχέση με το 2017. Τα πρωτεία στον αριθμό των εισιτηρίων κατέχει το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με συνολικά 102.000 θεατές. Ο οικονομικός απολογισμός δεν αποτελεί για τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο απλώς μια αποτίμηση του παρελθόντος, αλλά συνδέεται άρρηκτα με τις σκέψεις και τις προθέσεις του για το μέλλον.

Έτσι κινούμενος στα χνάρια του περσινού προγράμματος, για το καλοκαίρι που έρχεται προετοιμάζει ένα στοχευμένο και σφιχτό πρόγραμμα με σύγχρονες αισθητικές αιχμές και όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή κοινωνική διάσταση που θα παρουσιαστεί στο σύνολο του τον Φεβρουάριο.

Ανακοίνωση του Προγράμματος για το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Επιδαυρείων, νωρίτερα από ποτέ, όχι μόνο γιατί συνδέεται με την προσέλκυση περισσότερων ξένων θεατών, σε συνεργασία με ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς και γραφεία που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό τουρισμό, αλλά έχει μεγάλη σημασία και για την σωστή προετοιμασία των θιάσων σε ιδιαίτερα απαιτητικές παραγωγές.

Οχτώ συνολικά παραστάσεις θα κάνουν πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ενώ η Μικρή Επίδαυρος θα φιλοξενήσει εφτά  παραγωγές κινηματογράφου, θεάτρου και χορού.Ο Μπομπ Γουίλσον και ο Ίβο Βαν Χόφε είναι δύο ισχυρές διεθνείς προσωπικότητες που θα σκηνοθετήσουν για πρώτη φορά στην  Επίδαυρο, ενώ από ελληνικής πλευράς την δουλειά τους θα παρουσιάσουν ο Στάθης Λιβαθινός, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Ιώ Βουλγαράκη, η Λίλλυ Μελεμέ, η Γεωργία Μαυραγάνη, ο Γιάννης Καλαβριανός, ο Σταύρος Τσακίρης και ο Δημήτρης Καραντζάς.

Η διάσημη και πολυβραβευμένη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Κάθριν Χάντερ συνεργαζόμενη με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Προμηθέα Δεσμώτη, ενω η πρώην Υπουργός Πολιτισμού και νυν πρόεδρος του ΚΠΙΣΝ Λυδία Κονιόρδου θα συμμετάσχει στον Οιδίποδα του Μπόμπ Γουίλσον. Με τον τρόπο αυτό ισχυροποιείται η σχέση μεταξύ των ελληνικών θιάσων και των διεθνών καλλιτεχνών.

Βάσια Μπακετέα

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Επιδαύρου

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/10/Πρόγραμμα-Φεστιβάλ-Επιδαύρου-2019.docx”]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα