back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε μετανάστριες από το Αμερικανικό Κολέγιο

Διαβάστε επίσης

25 διαφορετικές μαθήτριες απέκτησε το Αμερικάνικο Κολέγιο, αυτές τις ημέρες. Μετανάστριες από τις Φιλιππίνες και από χώρες τις Αφρικής, που ζουν αρκετά χρόνια στην χώρα μας, παρακολουθούν, στο Κολέγιο, μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης και ενδυνάμωσης.

Ο λόγος για το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Advancing Migrant Women» και υλοποιείται ταυτοχρόνως σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες. Ισλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ελλάδα. Στη χώρα μας υλοποιείται από το Hellenic American College.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, διάρκειας 30 μηνών, αποσκοπεί στην ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων απασχολησιμότητας και επιχειρηματικότητας γυναικών μεταναστών ενισχύοντας δεξιότητες όπως αυτοσυνειδησία, αυτοπεποίθηση, μάθηση με βάση την ενδυνάμωση, προσωπική προβολή, επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα.

«Ξεκινήσαμε τις εκπαιδεύσεις με 25 γυναίκες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους, ζουν πολλά χρόνια στη χώρα μας ωστόσο δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας, δεν μιλούν ελληνικά, επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πληροφορικής και υπολογιστών. Έχουν ανάγκη ενδυνάμωσης σε θέματα αυτοπεποίθησης, διεκδίκησης και κοινωνικής προσαρμογής. Οι ανάγκες τους είναι πολύπλευρες και σε πολλά επίπεδα» εξηγεί στον Αθήνα 9.84 η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, διευθύντρια του Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας του Αμερικανικού Κολεγίου.

metanastries

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα τελειώσει τον Φεβρουάριο του 1019» προσθέτει η κυρία Πρωτόπαπα. «Πραγματοποιήθηκε μία έρευνα και στις 4 χώρες με τα αποτελέσματα της οποίας σχεδιάσαμε το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε στις εκπαιδεύσεις. Στην Αθήνα κάναμε συνεντεύξεις με μετανάστριες, ώστε να τις γνωρίσουμε και να διερευνήσουμε τις ανάγκες τους στο δίκτυο Μέλισσα, ένα χώρο φιλοξενίας που διαχειρίζεται και υποστηρίζει μετανάστριες και πρόσφυγες. Όταν ολοκληρωθούν τα μαθήματα θα τα επαναλάβαμε την Άνοιξη, τον Μάιο και τον Απρίλιο. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε μια δυναμική στιγμή και προσκαλούμε όσες γυναίκες μετανάστριες ζουν στην Αθήνα και επιθυμούν να συμμετάσχουν».

Ιnfo

Ημερομηνίες:

29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου απο 10 το πρωί έως την 1.00 το μεσημέρι
και 25 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ
Τόπος διεξαγωγής:

Hellenic American College, Mασσαλίας 22, 10680, Koλωνάκι.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα