back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Ράντζα με ασθενείς στους διαδρόμους του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

Διαβάστε επίσης

«Το αδιαχώρητο επικρατεί στην 3η Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία», υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλει, σε σύνολο 38 κλινών, η συγκεκριμένη πτέρυγα του νοσοκομείου είναι τώρα υπερπλήρης. «Σήμερα τέσσερις ασθενείς φιλοξενούνται σε άλλη Κλινική, ενώ έξι ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα στον διάδρομο. Κάνουν σλάλομ μεταξύ των ράντζων, προσωπικό, ασθενείς και συνοδοί. Φανταστείτε τον χειμώνα, που θα είναι σε έξαρση οι ιώσεις. Και όμως, ο Πολάκης πανηγυρίζει ότι εξαφανίστηκαν τα ράντζα από τα Νοσοκομεία», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί από την κυβέρνηση «να μην παίζει κρυφτούλι με τον αριθμό λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ. Να πάψει να παίζει με τους ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση. Να πάψει να παίζει με τον πόνο των συγγενών διασωληνωμένων ασθενών. Να δώσει στοιχεία ανά Νοσοκομείο για τις λειτουργούσες κλίνες ΜΕΘ, ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας και οι λοιμώξεις φουντώνουν.

Να μην κρύβονται πίσω από τις δήθεν απολυμάνσεις των κλινών ή τα παραπλανητικά στοιχεία των διοικητών Νοσοκομείων κατά παραγγελία.

Οι λειτουργούσες κλίνες ΜΕΘ σήμερα είναι 420. Παραμένουν κλειστές 150, αν και εξοπλισμένες, λόγω ελλείψεων προσωπικού (ιατρών, νοσηλευτών). Η λίστα αναμονής για ΜΕΘ σήμερα είναι 30 ασθενείς. Τον χειμώνα ανέρχεται στους 70-90 καθημερινά» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα