back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαρθολομαίος για την κρίση με την Ρωσία: Aργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαβάστε επίσης

“To Οικουμενικό Πατριαρχείο αγωνιζόμενο για να επιλύσει του Ουκρανικό εκκλησιαστικόν θέμα προβάλλει τα προνόμια και δικαιώματα που έχει από τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων. Αυτοί οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και μάλιστα της Χαλκηδόνος της 4ης Οικουμενικής Συνόδου που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια εκκλήτου στο Οικουμενικό Πατριαρείο, είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία” είπε μιλώντας χθες σε εκδήλωση για την συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Κοινότητας Φερικόϊ στην Κωνσταντινούπολη ο κκ. Βαρθολομαίος ξεκαθάριζοντας πως τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδράζονται σε αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθοδοξία και συνέχισε:

«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι δεν έχουν άλλη επιλογή» δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Ρωσία ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει απέναντι στις πιέσεις για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπω αναφέρει ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης δεν παρέλειψε να πει, απευθυνόμενος στην ομογένεια της Πόλης, πως είναι ενήμερος για τα «καλοπληρωμένα άρθρα» και την «μαύρη προπαγάνδα» από την ρωσική πλευρά τα οποία χτυπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και σημείωσε χαμογελώντας:

«Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία . Υπερηφανευόμεθα γι’ αυτό, σεμνηνόμεθα γι΄ αυτό. Προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε αυτά τα προνόμια, αυτά τα δίκαια με τα οποία εστεφάνωσε η πρόνοια του Θεού δια των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων τον Πάνσεπτο Οικουμενικό θρόνο. Την πρωτόθρονη εκκλησία της Ορθοδοξίας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα