back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανθρώπινη «αλυσίδα» έξω τη Φιλοσοφική Σχολή

Διαβάστε επίσης

Ανθρώπινη «αλυσίδα» έξω τη Φιλοσοφική Σχολή σχημάτισαν σήμερα το πρωί καθηγητές και φοιτητές της Φιλοσοφικής, ζητώντας να διακόψει την δραστηριότητά της, η αυτοαποκαλούμενη φοιτητική ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία έχει καταλάβει την αίθουσα 516.

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την αναρχική οργάνωση να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει.

[su_slider source=”media: 34342,34341,34344″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Σημειώνεται ότι, μέλη της βρίσκονται από το πρωί στο γραφείο 516, όπως έκαναν και την περασμένη Τετάρτη, όπου παρέμειναν έως τη μια μετά το μεσημέρι.

Είχε προηγηθεί ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου δήλωναν έτοιμοι για το εβδομαδιαίο ραντεβού στον συγκεκριμένο χώρο στη Φιλοσοφική και καλούσαν -από χθες φοιτητές- να στηρίξουν με την παρουσία τους, σε περίπτωση που οι καθηγητές της σχολής επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη λειτουργία του.

«Εμείς ό,τι ήταν να το κάνουμε, το κάναμε με την μαζική συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών», δήλωσαν οι πρυτανικές αρχές, σε ερώτηση εάν ζητήθηκε παρέμβαση της αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι, και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, μέσω ανακοίνωσης του συλλόγου τους, ζήτησαν από την αναρχική οργάνωση να αποχωρήσει και «να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία της στη Φιλοσοφική Σχολή».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα