back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημ. Τζανακόπουλος: «Αποδεικνύεται η διαφθορά και η διαπλοκή του παλαιού πολιτικού συστήματος»

Διαβάστε επίσης

Τη διαπίστωση ότι, «κάθε φορά που η Δικαιοσύνη ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων, αποδεικνύεται σε όλο της το μέγεθος η διαφθορά, η διαπλοκή και ο εκφυλισμός του παλιού πολιτικού συστήματος», διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Κρίνεται πια και με τη βούλα των δικαστηρίων, ότι διατελέσαντες υπουργοί που ανήκουν στο βαθύ πολιτικό προσωπικό του παλιού πολιτικού συστήματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, περισσότερο ενδιαφέρονταν για το προσωπικό τους συμφέρον παρά υπηρετούσαν την ελληνική πολιτεία», είπε αναφερόμενος στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο υκυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Παπαντωνίου για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης» και «εφαρμογή του δόγματος Πολάκη».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι, «είναι μια κοινή ομολογία μεταξύ των πολιτών, αλλά κάθε φορά που η Δικαιοσύνη προχωρά και ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων, αποδεικνύεται σε όλο της το μέγεθος η διαφθορά, η διαπλοκή και ο εκφυλισμός του παλιού πολιτικού συστήματος».

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι, «το ελληνικό κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να βοηθά στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων και να δημιουργεί όρους θεσμικής θωράκισης της πολιτείας για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, καθώς αυτά ακριβώς τα φαινόμενα έπαιξαν σπουδαίο ρόλο και στη χρεοκοπία της χώρας το 2010».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα